Кошаркашки савез Србије (КСС) званично је кандидовао генералног секретара Дејана Томашевића за председника ФИБА Европа, саопштено је на сајту КСС.


Некадашњи репрезентативац и један од најтрофејнијих европских играча у историји од априла 2011. године у КСС обављао је функцију потпредседника за такмичења, а од фебруара 2016. је на позицији генералног секретара.

- Кандидатуру за председника ФИБА Европа објавио сам у петак у Лјубљани на састанку који је организовао Кошаркашки савез Словеније. Том приликом сам представио свој програм и планове и добио подршку колега који деле моју јасну визију да европску кошарку подигнемо на још виши ниво - рекао је Томашевић.

Прочитајте још КАНДИДАТУРА КСС: Томашевић за председника

Како је навео, планира да у најскорије време обави разговоре са представницима свих 50 савеза, јер су дијалог и синергија оно што је свима потребно како бисмо сагледали реалне могућности за даљи развој и напредак кошарке.

- Веома сам захвалан председнику Предрагу Даниловићу који ме је предложио за кандидата и поносан на чињеницу да људи који са мном тесно сарађују, који ме познају и знају колики су моји потенцијали, стоје иза мене у овако значајном тренутку моје каријере - поручио је Томашевић.

Прочитајте још ЖРЕБ ЗА СВЕТСКИ КУП: Србија добила ривале, избегнути Американци

Нови први човек ФИБА Европа биће изабран на Скупштини 24. маја у Минхену, а поред Томашевића, кандидати за челну функцију европске кошарке су актуелни председник Турчин Тургај Демирел, иза кога је већ петогодишњи мандат, као и Белгијанац Сирил Куманс.