КОШАРКАШИ Црвене звезде напустили су терен нишког "Чаира" пре доделе медаља после финалне утакмице Купа Кораћа са Партизаном. Уместо актера драматичне битке за "Жућкову левицу", о гесту који представља револт због суђења говорио је непосредно по завршетку меча председник клуба Небојша Човић, који је одлуке арбитара назвао системском крађом и прозвао челнике КСС као саучеснике.


Иако је тада најавио крај дискусије на ту тему, гостујући на телевизији Пинк заоштрио је претходни коментар пораза црвено-белих у финалу националног купа.


- Да честитам Партизану ако освоји регионалну лигу? Уколико не буде мућке и крађе, Партизан неће тако скоро освојити АБА лигу. А честитаћу чим је освоји, али поштено.

Пре него што је изнео своје мишљење о томе на који начин црно-бели могу да дођу до јадранске титуле после шест година поста, Човић је анализирао финиш дербија у Нишу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МНОГО БУРЕ У ЗАВРШНИЦИ ФИНАЛА КУПА: Шта је било спорно, а шта не у кошаркашком вечитом дербију


- Спорни су последњих минут и 15 секунди. Прво превођење лопте Ренфроа када је истекло време. Белошевић је тада свирао фаул. Друга спорна ситуација је потпуно преокренула ток утакмице. На 0,2 секунде био је фаул Берона, али је 36 секунди пре краја био школски пример фаула у нападу. Нема говора о "флопингу". Примили смо тројку и тиме је ток утакмице промењен. Следећа спорна ситуација десила се после слободних бацања Добрића. Промашио је оба, а након тога су га фаулирали Си и Маринковић.


Такође, одмах потом, није свиран бруталан фаул Лендејла над Цирбесом. Берон је на крају направио фаул, то није спорно.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЧОВИЋ ОГОРЧЕН ПОСЛЕ ПОРАЗА У ФИНАЛУ: Никада нисам могао да честитам некоме када је нешто украо


Човић ни у другом јавном иступу после финала Купа Кораћа није поштедео критика руководство Кошаркашког савеза Србије.


- Од 1993. године ради се на уништењу Црвене звезде. Још од Мирка Марјановића и његове групе траје тај процес, који је прекинут 2012. и 2013. доласком председника Вучића, који никада није крио да је велики звездаш. Помаже он Звезди, али држава помаже и Партизану. Савез сада свим силама жели да врати контролу над домаћим шампионатом, а председнику КСС истекао је мандат, као и Управном одбору и Скупштини КСС.


О одлуци да повуче екипу са терена пре завршне церемоније, Човић каже:

- Нећу да допустим да играче понижавају тиме што ће им делити неке медаље после свега што се дешавало. Обрукани су Куп и име Радивоја Кораћа.


НА РЕДУ ДЕРБИ У АБА ЛИГИ

ДЕШАВАЊА у завршници финала Купа Кораћа озбиљно су загрејала атмосферу пред наставак АБА лиге. А већ у наредном колу регионалног такмичења чека нас дуел Црвене звезде и Партизана (3. март, 18.00).

Уколико црвено-бели победе, вечити ривали срешће се у полуфиналној плеј-оф серији на две победе.