Један од најпознатијих македонских кошаркаша Перо Антић изјавио је како је одбио примамљиву понуду италијанског Арманија и најавио да ће се на лето опростити од кошарке.

- Пре неколико седмица сам одбио понуду Арманија, јер су ми у овом тренутку мисли усмерене на друго место - рекао је Антић у интервјуу за скопски радио "Антена 5".

Антић је најавио да ће се на лето званично опростити од професионалног играња кошарке са, како је истакао, спектакуларним мечом у Скопљу на који ће доћи кошаркашке звезде из Европе и НБА и тренери са којима је радио.

- Не желим превише да отривам о том догађају, али оно што могу да потврдим је да ће Лука Дончић и Ал Хорфорд сигурно доћи. Заједно са много других бивших саиграча који су имена у европској кошарци. У Скопљу ће бити и тренери који су заслужни за то што сам направио у каријери - рекао је Перо Антић.

Најтрофејнији македонски кошаркаш, који је каријеру почео у Скопском Работничком, играо је и за Црвену звезду, Олимпијакос, Фенербахче, Атланту.

Поводом информација које су се појавиле почетком године да би могао поново да заигра за Работнички, Антић је рекао да су му људи чије мишљење много цени рекли да играчка прича треба да се заврши тамо где је започета.

- Слажем се са тим, али за сада нема ништа конкретно да се каже, јер треба да буду испуњени неки услови. Видећемо шта ће да изађе из свега тога - рекао је Антић, а преносе локални медији.