Омаж Ранку Жеравици у Барселони

В.С.

27. 01. 2019. у 22:41

Омаж Ранку Жеравици у Барселони

Омаж Жеравици Фото: КК Барселона

Барселона је најавила да ће преко своје фондације помоћи изградњу спомен-музеја Ранка Жеравице у његовом родном Новом Милошеву
Пред почетак утакмице Барселона-Уникаха (94-83) двораном „Блауграна“ реазлегао се дуг аплауз. Био је упућен Ранку Жеравици (1929-2015), некадашњем тренеру Барселоне (1974-1976), човеку који је - сви признају- поставио темеље модерне Барселоне.

Није освојио ни један трофеј али је селекцијом, начином рада и унутрашњом отрганизацијом поставио темеље на којима клуб од тада почива.

На центру, док је трајао аплауз и док су се на видео-биму виделе слике Жеравице из његовог периода у Барселони, некадашњи Ранкови играчи Хуан Антонио Сан Епифанио, Наћо Солозабал и Маноло Флорес уручули су Заги Жеравици, супрузи Ранка Жеравице, и њиховом унуку, дрес Барселоне на чијој је полеђини писало „Жеравица“.Придружио им се и Светислав Пешић, садашњи тренер Барселоне, некадашњи Ранков играч у Партизану.

Барселона је најавила да ће преко своје фондације помоћи изградњу спомен-музеја Ранка Жеравице у његовом родном Новом Милошеву. За изградњу те наше својеврсне „Куће славних“ прилоге су већ дали многи појединци из Шпаније, Ранкови некадашњи играчи и бројни пријатељи. Барселона није заборавила Ранка Жеравицу јер се добро - не заборавља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације