ЦЕНТРУ Денвера Николи Јокићу придружио се тандем Лос Анђелес Клиперса Милош Теодосић - Бобан Марјановић на листи НБА играча недоступних нашем националном тиму у септембарским квалификационим мечевима за Светско првенство у Кини 2019.

Селектору Србије на скраћеном списку за утакмице са Грчком на Криту 13. септембра и Естонијом у Београду три дана касније, остаће са првобитног само два НБА адута - Богдан Богдановић и Немања Бјелица из Сакраменто Кингса.

- После разговора са Лоренсом Френком из Клиперса, познато је да нећемо имати Теодосића и Марјановића у овој акцији - каже за "Новости" селектор Александар Ђорђевић. - Рекао ми је да је за атлетски и лекарски тим Клиперса проценио да је у овом тренутку важно да се њих двојица пуне енергијом, да јачају тела у припреми за нови сезону и буду поштеђени великих напора.

Ђорђевић је неповољан расплет наслућивао од првог разговора са Теодосићем и Марјановићем.

Прочитајте још МИЛИОНИ РАЗЛОГА ЗА ОТКАЗЕ ЗВЕЗДА: Најбољи европски НБА играчи са огромним уговорима недоступни репрезентацијама

- Све је наводило на овакав епилог. Тео је због повреде пропустио добар део прошле сезоне, тако да има логике што су сада веома пажљиви са њим. Могу то да разумем. За Бобана су тако одлучили и на то немам никакав коментар. И даље рачунамо на обојицу као кандидате за тим на Светском првенству.

Већина играча окупиће се 2. септембра на почетку припрема за две веома важне утакмице на старту друге фазе квалификација.

- Биће их десетак, Алекса Аврамовић из Варезеа долази трећег, Никола Милутинов из Олимпијакоса четвртог, Васа Мицић из Ефеса петог, а Драган Милосављевић је због турнира са Уникахом добио дозволу да нам се прикључи осмог. Ради се о играчима који познају наш систем и неће бити проблема са уклапањем. Због упознавања са системом позвани су и неки који неће играти у овим мечевима, као што је Урош Луковић, али могу да нам помогну у новембру и фебруару - констатује Ђорђевић.

Прочитајте још АНТОНИЋ О ЂОРЂЕВИЋЕВОМ СПИСКУ: Богдан и Бјелица “да”, Јокић “не”