ПРВА кошаркашка селекција, која је овог лета донела Србији медаљу јесте женска репрезентација до 20 година. Девојке које с клупе предводи селектор Милош Павловић у мађарском Шопрону на ЕП су освојиле сребрно одличје, а тај успех је прослављен у "кући кошарке". Девојке је у одсуству председника КСС Предрага Даниловића (хитан службени пут), поздравио генерални секретар Дејан Томашевић.

- Већ годинама је главно питање да ли треба форсирати резултате у млађим категоријама или правити играче за сениорску репрезентацију. Најбоље је кад се поклопи и једно и друго. Ми много очекујемо од женске кошарке, зато смо и прихватили организацију Евробаскета следеће године, а ви сте направиле праву увертиру за то такмичење - честитао је девојкама и стручном штабу Томашевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сребро за кошаркашице Србије на ЕП

САСТАВ Невена Наумчев, Мина Ђорђевић, Владана Вујисић, Тамара Јованчевић, Лара Радуловић, Маријана Зукановић, Теодора Турудић, Милица Бојовић, Ивана Раца, Невена Вучковић, Ивана Катанић, Марија Стојановић.

Тренер сребрних кошаркашица Милош Павловић је поновио резултат који је направио на истом месту претходне године у јуниорској конкуренцији.

- Без обзира на веома тешко финале и пораз од Шпаније, ово је огроман успех. Системски рад је дошао до изражаја. Задовољан сам и понашањем и односом играчица. Само ми знамо колико је било тешко од почетка припрема, тако да пре свега честитам девојкама. Хвала КСС на пруженим условима, сваке године су све бољи и бољи - подвукао је Павловић.

СПЕЦ В.Н.
На захтев потпредседнице Ане Јоковић медаље су уручене и Ђурђини Ђокић, која је пропустила ЕП због тешке повреде, као и члану стручног штаба Мирку Алексићу, који није путовао у Мађарску због рођења детета.