ЈЕДНА навијачка група Црвене звезде, самопрокламовани браниоци "србства" улогорени на трибинама спортских објеката, прогласила је бојкот кошаркашких утакмица док је у тиму српског и регионалног шампиона национално неподобни - Ален Омић.

Транспарент "Шиптар, Хрват, Балија - нису моја братија" заправо је бојкот есенцијалних цивилизацијских норми, бојкот људскости и православних учења у која се заклињу набилдовани верници у навијачким мантијама "делија" или "ултраса".

Из њихове перспективе, сужене ратоборним веровањем у националну супериорност, не виде да бојкотују и највеће спортско достигнуће Црвене звезде, клуба који поистовећују са сопственим животом.

Бојкотују фудбалску титулу првака Европе освојену у Барију 1991. уз обилату помоћ "хрватско-бошњачке братије". Одричу се травнатих чаролија Роберта Просинечког, огромног срца Рефика Шабанаџовића који је одбио Астон Вилу да би у црвено-белој униформи уклизавао у ноге најбољим светским нападачима.

Бојкотују и своју идеологију, заборављајући да су не тако давно пуног срца клицали Хрвату Просинечком у тренерском мандату у Звезди. Ускоро ће клицати и фудбалеру Ел Фарду Бену, момку исламске вероисповести који је до сада усрећивао њихову навијачку братију из Олимпијакоса.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ОМИЋ ПРЕД СПАВАЊЕ ОДГОВОРИО “ДЕЛИЈАМА”: Ко игра за Звезду и заувек за њу навија, биће заувек моја братија (ФОТО)

Бојкот ултранационалистичке шаке навијача у свом бесмислу осуђен је на пораз у првом минуту било које утакмице. Већ је убедљиво тријумфовао један други бојкот. Спонтани, а не припремљени, проистекао из срца правих навијача и пристојних људи. Овацијама Омићу искључили су из игре неподобног "шестог играча" на трибинама. Црвенило на образима пристојних брзо је отерао осећај поноса. Бојкот је успео!