Кошаркаши Барселоне играју једну од најлошијих сезона у историји клуба, што ће отказом, готово извесно, платити Јоргос Барцокас. Ова информација и није превелико изненађење, упркос томе што је грчки стратег при доласку у “Блауграну” потписао трогодишњи уговор, али оно што би могло да изазове земљотрес у Каталонији јесте име његовог наследника, уколико се испостави као тачно, с обзиром да ексклузиву доносе турски медији, склони бомбастичним наводима.

Неколико турских медија у уторак увече објавило је да ће нови тренер Барселоне бити Ергин Атаман, који је на крају петогодишњег мандата на клупи Галатасараја, после “отвореног рата” са навијачима истанбулског гиганта, којем је прошле сезоне донео трофеј Еврокупа и место у овогодишњем издању Евролиге.

Барцокас има веома тешку и чудну сезону у Барселони. Од почетка рада у Каталонији сусретао се са повредама кључних играча, који су један по један испадали из конкуренције за тим. Зато и не чуди што су Каталонци после дуго времена остали без пласмана у Топ 8 Евролиге, док је трофеј Купа завршио је у витринама највећег ривала мадридског Реала, који ће бити највећи фаворит за освајање шампинског пехара.

Изгледа да челници Барсе нису у објективним разлозима нашли олакшавајуће околности за некадашњег стратега Олимпијакоса, који ће бити прва “жртва” у формирању новог тима каталонског гиганта.