ПРАТИО сам финиш треће четвртине. Одједном сам угледао светлећу куглу и следећег тренутка изгубио сам свест - започиње своју причу за "Новости" Миодраг Радовић (59). Он је на финалној утакмици Купа Радивоја Кораћа задобио тешке повреде ока од бакље бачене са трибине, на којој су били навијачи Партизана.

- Уопште нисам имао утисак да бакља иде право на мене. Само сам мало померио главу и чини ми се да ми је то спасло живот. Од силине ударца пао сам на под, а Хитна помоћ ме је на носилима изнела из хале - каже Радовић, додајући да је срећа у несрећи то што је бакља погодила баш њега. - Поред мене је седео кошаркашки тренер млађих категорија из Лесковца Владан Стоиљковић Ђерма. У непосредној близини било је много деце и дама. Да је бакља погодила неко дете, могло је смртно да страда. Зар таква трагедија треба да се деси, па да се држава обрачуна са хулиганима?

Радовић је двадесетак секунди био без свести, а посебно се захваљује лекарима Хитне помоћи који су му одмах прискочили у помоћ. Лекари Очне клинике у Нишу кажу да су повреде Радовића тешке, али надају се да неће бити трајних последица.

Радовић је у два мандата био већник у Нишу, ресорно задужен и за спорт. Члан је Скупштине KСС и Скупштине регионалног кошаркашког савеза Источне Србије. Један је од заслужних што се у последње две деценије финални турнир Купа Радивоја Кораћа игра у Нишу.

- Ако жели, држава може да се обрачуна са хулиганима на спортским теренима. Потребно је увести казнену политику која се примењује у Великој Британији - закључује Радовић, напомињући да тренутно не размишља о покретању одштетног захтева.

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ

НЕЗВАНИЧНО, за бацање бакље и тешке телесне повреде нанете Радовићу осумњичена су четворица хулигана, од којих су тројица били са фантомкама. Вишем јавном тужилаштву у Нишу ће против, засада, непознатог лица, бити поднета кривична пријава због извршеног кривичног дела насилничко понашање, саопштила је полицијска управа у Нишу.

Такође, против 10 лица су поднете кривичне пријаве у редовном поступку Основном јавном тужилаштву у Нишу, због сумње да су извршили кривично дело фалсификовање исправе, јер су покушали да уђу у халу "Чаир" са лажним улазницама.


СТЕПЕН ОШТЕЋЕЊА

- KАДА повреда буде санирана моћи ће да се установи да ли има оштећење вида и који је степен оштећења - каже директор КЦ у Нишу, проф. др Зоран Радовановић.


ПИРОТЕХНИКА БЕЗ КОНТРОЛЕ

УРОШ Парлић, председник РКС Источне Србије, изјавио је да су организоване групе од по 300 навијача Партизана и Звезде, за које се претпоставља да су унеле пиротехнику, ушле у халу после договора свих надлежних служби.

- У договору са комесаром за безбедност такмичења Вељком Богуновићем, полицијом и агенцијом задуженом за физичко-техничку безбедност донели смо одлуку да они, ипак, уђу у "Чаир". Процена је била да је то безбедније него да им се не дозволи да гледају меч - рекао је Парлић.