Познати кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић је изнео интересантан предлог челницима КСС који се тиче организовања новог такмичења за децу

- Данас је компанија “Беобаскет” чији сам челник упутила предлог кошаркашком савезу да се почев од 2017. године у време финалног турнира Купа Радивоја Кораћа организује и такозвани “Миникуп”. Много пута сам присуствовао спектакуларним турнирима шпанског “Купа краља” и враћао сам се са изузетним утисцима, а по мени је део те опште предивне слике чинио и саставни део турнира такозвани “Миникуп” - написао је Ражнатовић.

Затим је објаснио о чему би се тачно радило.

- Идеја је да осам екипа које су се квалификовале за завршни турнир или пак седам најбоље пласираних уз домаћина (град организатор је у овом случају Ниш) поведу на турнир и своје јуниорске екипе, клинце рођене 2002. године. Тимови би били подељени у две групе од по четири тима, играли би три меча у групи и финале би било у дворани “Чаир” на дан одигравања великог финала у преподневним часовима, а победницима би пехар био уручен на полувремену финалне утакмице. Била би то велика мотивација за децу која ће турнир памтити током целе своје каријере, али и за љубитеље кошарке у Нишу који баш не знају како да “убију дан” чекајући финале у вечерњим часовима.

Открио је да су разговори већ почели.

- Обавио сам прве разговоре на ову тему са челницима КСС и идеја је иницијално прихваћена. Беобаскет је као компанија спремна да за дужи низ година буде централни спонзор наведеног турнира, који би постао традиционалан, не желећи да се буџет КСС додатно троши на неку акцију која до сада није постојала и која није била планирана. Али, питање ко ће бити генерални спонзор и како ће се турнир звати није од превелике важности, за мене је најбитније да ова идеја заживи и да се организује турнир и дружење за генерације талената који долазе - закључио је Ражнатовић.