Савановић: Партизан има добар тим, Лига шампиона није право мерило

Бета

среда, 30. 11. 2016. у 09:49

Савановић: Партизан има добар тим, Лига шампиона није право мерило

Душко Савановић Фото: Архива ВН

Заслужили смо срећу у завршници. Немојте да гледате резултате, има осцилација у овом такмичењу, велика је разлика између овога и Евролиге коју је Партизан годинама играо - каже Душко
Кошаркаш Сасарија Душко Савановић оценио је да је његов тим заслужио срећу у победи над Партизаном од пола коша у продужетку, јер је на исти тај начин губио у последње четири утакмице.

- Ако је ово на крају била срећа, вероватно смо је и заслужили. У спорту имаш 39 минута да покажеш да си бољи, а последњи минут је срећа. Ми ту срећу нисмо имали јер смо последње четири утакмице губили уз звук сирене, мислим да смо оборили све рекорде, тако да нас је ово вечерас вероватно Бог погледао - рекао је Савановић.

Сасари је вечерас после продужетка победио Партизан са 88:87. Некадашњи репрезентативац Србије оценио је да Паритзан има добар тим, али да такмичење у Лиги шампиона није право мерило квалитета.

- Партизан има јако добру екипу, јако квалитетну. Мислим да од генерације Новице Величковића, Уроша Трипковића, Миленка Тепића није имао оволико младих играча у тиму. Мислим да (тренер Александар Џикић) Џиле то води сјајно. Немојте да гледате резултате, није ова Лига шампиона, како ли се већ зове, право мерило. Има осцилација и у суђењу и свега. То је велика разлика између Евролиге коју је Партизан годинама играо и ове лиге која је по имену шампионска, али је друга лига - додао је Савановић.

Тренер Сасарија Федерико Паскуини похвалио је своје играче на раду и менталитету током серије од шест узастопних пораза.

- Када у последњих седам дана изгубите четири утакмице уз звук сирене, онда разумете и како се осећа ваш противник када ви победите на тај начин. Хвала играчима на томе како су радили и тренирали током последњих 15 дана, хвала и председнику јер је веровао у нас. Зато сам вечерас срећан, јер је Партизан велики тим, који је ушао у кошаркашку историју Европе у овој дворани - казао је Паскуини.

- Сјајно је добити коначно на овакав начин. Један играч је на клупи плакао у завршници јер је мислио да ћемо опет изгубити. Вечерас су одлучивали детаљи, а ти детаљи су били на нашој страни - додао је тренер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације