Пљување најтрофејнијег европског тренера Жељка Обрадовића од стране навијача Галатасараја, који је у недељу увече смањио резултат на 2:1 у полуфиналној серији плеј-офа, очекивано је имало велики одјек у турским и континенталним медијима.

Стратег Фенербахчеа пљунут је у лице током треће утакмице доигравања националног шампионата Турске, која је била и прекинута пред крај последњег квартала.

Одмах после меча челници европског вицепрвака огласили су се саопштењем у којем захтевају казну за великог ривала, а осудама за срамно понашање навијача, придружио се и тренер Галатасараја Ергин Атаман.

- Управо сам видео фотографију Обрадовића. Онај ко је ово урадио није човек. Осуђујем ово - написао је, неколико часова после сусрета, турски стратег на “Твитер” профилу.

Сам Обрадовић није желео да превише шири причу о инциденту.

- На почетку сезоне рекао сам да бих волео да углавном причамо само о кошарци, међутим, ко год је гледао, прва два меча у нашој дворани и овај синоћњи, могао је да увиди и схвати велику разлику. То је све што имам да кажем на ову тему. Ништа више – истакао је искусни стратег, честитавши ривалу на тријумфу.

- Иза нас је тешка утакмица, какву смо и очекивали. Играчи су покушали да се припреме за овакаву атмосферу, за све што их чека на терену. Имали смо успона и падова током меча, што је и природно за плеј-оф. Галатасарај се борио као и увек и честитам му на победи. Наш циљ је да се пласирамо у финале и постанемо шампиони.