ПАРТИЗАН са 21. титулом првака државе - и без капитена! Жофри Ловерњ (22), први странац са капитенском траком у историји најтрофејнијег српског кошаркашког клуба од јуче је званично играч Химкија, са којим је потписао двогодишњи уговор!

Руси су са нестрпљењем чекали крај плеј-офа у Србији и први радни дан у недељи искористили да објаве сјајну вест за своје навијаче. Иформацију је за "Новости" потврдио и Ловерњов менаџер Миодраг Ражнатовић. Како сазнајемо, црно-бели ће на име обештећења за овај трансфер добити 600.000 долара (око 500.000 евра).

Руска новинска агенција Итар-Тасс потврдила је ову информацију, а тренер Химкија, легендарни Литванац Римас Куртинаитис, није крио задовољство што добија Француза, актуелног европског првака са ЕП у Словенији и српског клупског шампиона.

Спортски директор Партизана Драган Тодорић предвиђа следеће кораке:

- Иако нисмо испунили све обавезе према играчима, мислим да нико из клуба неће отићи без обештећења. Богдановића чекамо са вестима са драфта у Њујорку. Право на Бертанса одавно полаже Сан Антонио. Павловић је слободан играч и како је одиграо финиш сезоне, сигурно ће добити добру понуду. Милосављевићу је истекао уговор, али је још у фази рехабилитације, а Вестерман је, такође, реконвалесцент и може да остане још годину дана са нама.

СТАТИСТИКА

ЕВРОЛИГА

Поени - 10,8

Скокови - 9,3

Асистенције - 1,4

Минути - 34

АБА

Поени - 10,8

Скокови - 4,7

Асистенције - 1,3

Минути - 32

КЛС

Поени - 12,1

Скокови - 4,9

Асистенције - 2,3

Минути - 29