Евролига у Вршцу

Ј. Ј

07. 06. 2010. у 20:51

Евролига у Вршцу
 Хемофарм Штада и подгоричка Будућност дефинитивно ће играти квалификације за Евролигу наредне сезоне, потврдио је директор НЛБ лиге Јосип Билић.

 ХЕМОФАРМ Штада и подгоричка Будућност дефинитивно ће играти квалификације за Евролигу наредне сезоне! Иако се о томе већ дуго са сигурношћу говорило, информацију је званичним дописом у понедељак потврдио директор НЛБ лиге Јосип Билић.
- Следом одлука Скупштине Евролиге, НЛБ лига је коначно добила још једно велико признање, јер ће се у квалификацијама за Евролигу у сезони 2010/2011. међу 16 тимова (уместо досадашњих осам) наћи и два представника наше лиге. На основу пласмана на крају сезоне 2009/2010. и по одредби пропозиција такмичења, то право су добили Хемофарм и Будућност - рекао је Билић.
Регионална лига већ има три загарантована места у најелитнијем клупском такмичењу у Европи, на основу бодовања за Србију, Словенију и Хрватску (Партизан, Олимпија и Цибона), па су Хемофарм као трећепласирани и Будућност као пета на табели обезбедили шансу да наредне сезоне први пут играју у Евролиги.
Одређени су и термини квалификација. Осмина финала ће се играти 21. и 24. септембра, четвртфинале 28. септембра и 1. октобра, а полуфинале 7. и 14. октобра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације