Никшићани не заборављају: Спомен-чесма за Гајицу

В.К.

четвртак, 09. 07. 2020. у 22:23

Никшићани не заборављају: Спомен-чесма за Гајицу
Фудбалски ветерани Сутјеске, пријатељи и поштваоци Борислава Гајице Ђуровића окупили су се данас око обновљене спомен-чесме подигнуте у славу овог фудбалског великана

ФУДБАЛСКИ ветерани Сутјеске, пријатељи и поштваоци Борислава Гајице Ђуровића окупили су се данас око обновљене спомен-чесме подигнуте у славу овог фудбалског великана, која је смештена недалеко од Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу.

Човек који је оставио печат у Сутјесци и Партизану, о коме се и данас испредају лепе приче, досетке и шале. Спомен-чесма је пре неколико година постављена захваљујући Партизану, клубу за који је Гајица одиграо 139 првенствених утакмица. Међутим, град Никшић, његови другови са терена крај Бистрице са којима је проносио славу никшићког фудбала обновили су чесму, која је смештена у једном од нејлепших делова града.

- Био је неустрашив на терену, припадао је сјајној генерацији Сутјеске, са којом је постигао велике резултате. Своју фудбалску каријеру наставио је у Партизану. Поседовао је фудбалску енергију, шарм, хумор. Као човек, Гајица је био саздан од врлина - поуздан и весео. Спомен-чесма је лепа спортска успомена на једног од многих фудбалера Сутјеске. Није само Гајица носио црно-бели дрес, него и Ројевић, браћа Бајовићи, Бечановић, Шкулетић, Косовић - казао је Драган Станишић, поред кога су се нашли некадашњи првотимци Сутјеске: Контић, Мићуновић, Матовић, Ивковић, Међедовић, Маговчевић...

Овом догађају присуствовали су Веселин Грбовић, градоначелник Никшића, са сарадницима, примаријус др Радован Мијановић, као и Весна Ђуровић, снаха покојног Гајице.

Борислав Ђуровић учествовао је у освајању две титуле првака Партизана (1975/76. И 1977/78), док је на утакмици Купа шампиона против Динама из Дрезедена 1978. постигао гол. Пет незаборавних година провео је у црно-белом друштву, да би се потом отиснуо у печалбу и бранио боје Реал Ваљадолида. После завршене каријере вратио се Београду и Партизану и живео на релацији до родног Никшића, све док се није преселио у вечност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације