Извлачење парова за сезону у два највиша ранга: Нови систем такмичења важиће само једну годину

Н. И.

четвртак, 09. 07. 2020. у 08:34

Извлачење парова за сезону у два највиша ранга: Нови систем такмичења важиће само једну годину

Детаљ са последњег дербија Фото: М. Вукадиновић

После извлачења такмичарских бројева, према Бергеровим таблицама урадиће се распоред првенства. Нова сезона у Суперлиги почиње 1., а у Првој лиги Србије 15. августа
У просторијама ФСС у Старој Пазови, у петак у 13 часова, биће одређени парови за такмичарску сезону 2020/2021, у фудбалској Суперлиги и Првој лиги Србије.

После извлачења такмичарских бројева, према Бергеровим таблицама ће се убрзо урадити и распоред првенства у обе лиге. Нова сезона у Суперлиги почиње 1. августа, а у Првој лиги Србије 15. августа. Све ће бити организовано видео линком због новонастале ситуације са вирусом корона и новим мерама.

Пошто је ФСС на иницијативу појединих клубова одлучио да управо завршену сезону ускрати за плеј-оф и плеј-аут и да, практично, нема испадања у нижи ранг такмичења, донета је и одлука о проширењу обе лиге. Суперлига ће имати 20 екипа, а Прва лига Србије 18, и овај систем ће важити само за сезону 2020/2021, док ће од сезоне 2021/2022, поново бити скраћења обе лиге.

Подсетимо, у Суперлиги Србије ће следеће сезоне играти: Црвена звезда, Партизан, Војводина, ТСЦ, Раднички Ниш, Чукарички, Спартак, Вождовац, Младост, Напредак, Радник, Пролетер, Јавор, Инђија, Рад, Мачва, Златибор, Бачка, Металац и Нови Пазар.

У Првој лиги ће бити ових 18 тимова: Графичар, Колубара, Раднички Пирот, Кабел, Раднички 1923, Жарково, Динамо Врање, Земун, Трајал, Будућност Добановци, Дубочица, Слога, Лозница, Раднички Сремска Митровица, ИМТ, Железничар Панчево, Борац Чачак и Јагодина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације