Партизанов пут на Златибор још неизвестан

М. БЛАЖИЋ

среда, 08. 07. 2020. у 20:12

Партизанов пут на Златибор још неизвестан

ЗАГРЕВАЊЕ Урош Витас Фото: М. Вукадиновић

Тренинзи фудбалера црно-белих у СЦ "Земунело", засад, теку несметано и према предвиђеном плану. Витас: Имамо све услове и верујем да ћемо спремно дочекати нову сезону
ПРЕСКОЧИЛИ су црно-бели прву фазу припрема на Златибору и уводни, "суви" део рада обављају у својој бази у "Земунелу", а да ли ће тако бити и у наредних десетак дана, нико са сигурношћу не може да каже.

Ситуација око мера везаних за пандемију вируса корона се мења практично из минута у минут, па и даље поред планираног одласка на Златибор 13. јула стоји велики знак питања.

Изабраници Саве Милошевића су у среду у својој бази одрадили у нормалном режиму преподневни тренинг и чекају даље инструкције, па на тај начин рад, практично, програмирају из дана у дан.

- Никада се нисмо, као ни сви остали, сусрели са сличном ситуацијом и трудимо се да урадимо све максимално, у оној мери у којој нам то околности дозвољавају. Свакодневно проверавамо, дискутујемо, процењујемо шта је најбоље и договарамо се. Определили смо се за неки принцип средњег пута, с обзиром на то да су играчи имали паузу од само девет дана - напомиње кондициони тренер Миша Филиповић.

Из Хумске су поручили да су припремљени на сваку варијанту и да ће се водити инструкцијама и препорукама које стигну из ФСС. То подразумева и обустављање тренажног процеса током викенда, али и наставак рада под измењеним околностима.

- Практикујемо рад на отвореном, што је и нормално у оваквим околностима. "Дозирамо" тренинге, они ће, наравно, нарастати, јер смо ми тек у четвртом дану рада, а имамо четири недеље да се припремимо. За нас неће представљати проблем уколико буде постојала обавеза рада у групама по петорица, јер смо на тај начин и почели припреме за завршницу претходне сезоне - подвукао је Филиповић.

И играчи Партизана верују да нове околности неће знатније утицати на припремни период.

- Овде у "Земунелу" имамо све услове, прошли смо већ нешто слично приликом претходног попуштања мера, тако да сам сигуран да ћемо спремни дочекати почетак сезоне, без обзира на несвакидашњу ситуацију у којој смо се сви нашли - уверава штопер Урош Витас.

Црно-бели су од почетка припремног периода у карантину у свом спортском центру у Земуну и, уколико не дође до драстичних промена мера, преселиће се на Златибор у хотел "Палисад" 13. јула.

ШЋЕКИЋ У ПОГОНУ
ИМАО је последњих дана Александар Шћекић доста проблема са здрављем, сумњало се на корону, али позитивни резултати тестова нису потврђени, а сада је све то иза њега.

- Радио сам индивидуално неколико дана, а сада сам се прикључио екипи. Наравно да није лако и да ми је почетак тешко пао, јер сам био болестан, али сада је, срећом, све у најбољем реду - истакао је Шћекић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације