Организатори фудбалског СП у Kатару отпуштају раднике

Бета

понедељак, 06. 07. 2020. у 22:12

Организатори фудбалског СП у Kатару отпуштају раднике
Организатори су навели да је "потребна транзиција радне снаге пошто се захтевају нове вештине за наредну фазу организације"
Организатори Светског фудбалског првенства у Kатару 2022. године саопштили су да су морали да смање број запослених. Организатори нису навели разлог, али верује се да је до отпуштања дошло због финансијске кризе изазване пандемијом вируса корона.

Спонзор Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Kатар ервејз, емитер беИН Спортс, који има права на преносе утакмице Светског првенства, такође компаније из Kатара, морале су да отпуштају раднике. Разлог су ограничена путовања и отказивање спортских такмичења.

Светско првенство у Kатару одржаће се у новембру и децембру 2022. године. Kатар је отворио три од осам стадиона на којима ће се играти утакмице.

Организатори су навели да је "потребна транзиција радне снаге пошто се захтевају нове вештине за наредну фазу организације".

Није наведено колико је људи остало без посла.

У саопштењу се наводи да ће онима који одлазе бити исплаћене плате и накнаде за прекид радног односа, у складу са катарским законима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације