Бундеслига ради са властима на плану повратка навијача на стадионе

Бета

недеља, 05. 07. 2020. у 21:21

Бундеслига ради са властима на плану повратка навијача на стадионе
Немачки медији пренели су да бундеслигашки клубови разматрају идеју да на утакмицама буде ограничени број навијача, уз обавезно одржавање дистанце
Управа немачке фудбалске лиге (ДФЛ) ради са властима на плану повратка навијача на стадионе током пандемије вируса корона.

- Масовна окупљања су забрањена до 31. октобра, осим ако немају хигијенски процес и после тога буде могуће пратити посетиоце. Радимо на смерницама те врсте и неке прве идеје размењујемо са Министарством здравља - рекао је извршни директор ДФЛ Kристијан Зајферт.

Немачка је прва велика европска фудбалска лига која је наставила такмичење у сред пандемије 16. маја. Шампион је Бајерн из Минхена, а до краја сезоне остало је да се одигра реванш утакмица за опстанак у лиги између Вердера и Хаденхајма, у понедељак.

Зајферт је рекао да би било какви планови за присуство навијача у сезони 2020/2021. требало да узму у обзир распоред места и ширење вируса корона у локалном подручју.

Он је похвалио навијаче да су показали велику дисциплину, тако што се нису окупљали испред стадиона за време утакмица.

Немачки медији пренели су да бундеслигашки клубови разматрају идеју да на утакмицама буде ограничени број навијача, уз обавезно одржавање дистанце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације