Да се вечити забрину: У Новом Пазару срећни због повратка у елиту

Н. ИЉУКИЋ

субота, 04. 07. 2020. у 21:50

Да се вечити забрину: У Новом Пазару срећни због повратка у елиту

Фикрет Међедовић Фото ФК Нови Пазар

Међедовић: Само у нашем граду Партизан и Звезда немају већину навијача

ПУНЕ три године Нови Пазар није видео уживо неки меч домаће Суперлиге. У лето 2017. године фудбалери овог клуба су се преселили у нижи ранг, а пре неколико дана их је Фудбалски савез Србије, као деветопласирани тим прволигашког каравана, одлуком Извршног одбора, одмах после Скупштине на Копаонику, вратио у елитно друштво.

Иако се Нови Пазар данима грчевито бори са епидемијом вируса корона, ова вест је озарила фудбалске људе који живе за свој клуб. Генерални секретар Фикрет Међедовић је, за "Новости", говорио о изазовима који су сада пред екипом коју води Кенан Колашинац.

- За град од 150.000 људи ово је велика вест, и Фудбалски савез Србије је добро мерио када је одлучио да наш клуб врати у Суперлигу. Испуњавамо све услове за лиценцирање једног озбиљног клуба, а без имало претеривања могу да кажем да, по рангу, можда имамо трећи или четврти најфункционалнији стадион у Србији - каже Међедовић.

О условима на Градском стадиону недавно су посведочили и људи из инспекције ФСС.

- Била је инспекција и добили смо највише оцене. Осим у фудбалски стадион, град Нови Пазар је уложио доста и у осталу инфраструктуру, па је изграђен и један од најмодернијих атлетских стадиона у овом делу Европе, на чије трибине може да стане 2.500 људи. На наш фудбалски стадион, који је опремљен и рефлекторима, може да уђе и 10.000 навијача - додаје Међедовић.

Навијачи су посебна прича...

- Нови Пазар је једини град у Србији где Партизан и Звезда немају већину својих навијача када нам дођу у госте. Једноставно, овај град је срцем и душом уз своје фудбалере, и поносни смо на чињеницу да имамо изузетно одану публику - тврди Међедовић.

Ипак, гостовање у Новом Пазару је толико "вруће" да се на њему последњих година дешавају инциденти од којих глава највише боли организаторе мечева, полицију и жандармерију.

- Прилично смо у клубу и граду радили са нашим навијачима, и на трибинама више не могу да се виде спорни транспаренти или заставе. Знамо да нам је мотив спортска атмосфера и победа на терену - закључује генерални секретар Новог Пазара Фикрет Међедовић.

ЈАЧИ ОД ЕПИДЕМИЈЕ

НОВИ Пазар данима озбиљно дрма епидемија вируса корона, расте број заражених и преминулих, а у клубу се надају да ће 1. августа бити спремни за повратак на суперлигашке терене.

- За играче који нису из Новог Пазара обезбедили смо да живе сами у становима. На припреме ћемо највероватније отићи на Златар или Златибор. Надамо се да ће са короном све брзо да прође, да можемо да се вратимо нормалном животу и фудбалу - каже Међедовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Жељко Пауновић

05.07.2020. 06:37

Није вас срамота да са деветог места идете у виши ранг ?