ФИФА провалила Арсенал, казна 40.000 франака

Бета

петак, 03. 07. 2020. у 20:12

ФИФА провалила Арсенал, казна 40.000 франака
Међународна фудбалска федерација казнила је и упозорила лондонски клуб на понашање у вези са трансферима играча
Међународна фудбалска федерација (ФИФА) казнила је Арсенал са 40.000 швајцарских франака и упозорила га на понашање у вези са трансферима играча, након што је клуб користио променљиве клаузуле о продаји за које је утврђено да утичу на остале клубове.

У претходној неоткривеној истрази, у правним документима ФИФА изражена је забринутост у вези са условима одлазака Чубе Акпома у ПАОK и Џоела Kембела у Фросиноне, 2018. године.

Арсенал би добио већи део од уговора, да су Акпом и Kембел касније продати британским клубовима, у односу на неке друге клубове.

Дисциплинска комисија ФИФА навела је да је Арсенал прекршио правила за закључивање уговора која му омогућавају да утиче на друге клубове јер није пријавио податке надлежним телима.

- Kомисија сматра да је, самим постојањем ових клаузула, Арсенал утицао на ПАОK и Фросиноне у питањима запослења и трансфера - наводи се у саопштењу.

Арсенал је рекао ФИФА да му услови трансфера нису омогућили да утиче на одлуке о трансферима ПАОK и Фросинонеа и навео да су Фудбалски савез Енглеске и Премијер лига били задовољни што није било кршења правила утицаја треће стране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације