Kамп Барселоне у Београду бесплатан за вансеријске таленте без родитељског старања

Бета

петак, 03. 07. 2020. у 16:54

Kамп Барселоне у Београду бесплатан за вансеријске таленте без родитељског старања

Илустрација фото: ЕПА

Млади таленти од шест до 16 година из целе Србије имаће прилику да са тренерима из Барселоне и лиценцираним тренерима са Балкана науче фудбалску технику коју гледамо на утакмицама каталонских дивова
Званични камп Фудбалског клуба Барселона "Барса академи" (ФЦ Барселона Барца Ацадемy) одржаће се у Београду од 17. до 21. августа на теренима "Kовилово ресорта" и биће бесплатан за вансерисјке таленте без родитељског старања.

Млади таленти од шест до 16 година из целе Србије имаће прилику да са тренерима из Барселоне и лиценцираним тренерима са Балкана науче фудбалску технику коју гледамо на утакмицама каталонских дивова.

- И ове године, као и претходне две, камп ће бити бесплатан за највеће вансеријске таленте, без родитељског старања, које нам пријаве клубови из земље, а све захваљујући друштвено одговорним компанијама - навео је у саопштењу директор Барселониног кампа за Србију Мирослав Радоичић.

- Циљ је да сви млади таленти имају једнако право да се покажу, јер ће најбољи играчи по процени шпанских тренера добити бесплатан пут у Барселону и тренажни процес у школи фудбала "Ла Масија", која је изнедрила највећа имена шпанског клуба Месија, Ћавија и Инијесту - додао је Радоичић.

Ове године ће камп бити специфичан по томе што ће у њему бити по први пут презентован НТЦ фудбал, чији су зачетници у Србији Ранко Рајовић и Мирослав Радоичић.

- Осим промоције НТЦ фудбала, који има за циљ да споји у једно фудбалску технику и когнитивне функције мозга, на кампу Барселоне деца ће након тренинга присуствовати и предавању 'Безбедност деце на интернету' предавача Игора Јурића, оснивача Фондације 'Тијана Јурић', а припремили смо им и мало фудбалско изненађење са једним јутјубером - најавио је Радоичић.

Млади фудбалери ће на кампу учити технике и вештине игре кратких пасова, познате као "тика-така". Деца ће имати два тренинга дневно и сваки дан час шпанског језика, а за слободно време припремљен им је и забавно-едукативни програм.

Најбољи играч првог кампа који је одржан у Новом Саду био је осмогодишњи Огњен Никочевић за ког је, како је рекао Радоичић, направљен први пут преседан па му је обезбеђен и други пут тренажни процес у Барселони, након чега је уследио и позив из Барселонине школе фудбала Ла Масија да се Огњен пресели и почне да тренира у Барселони.

- То је доказ да у школи Ла масија озбиљно схватају скаутинг и оне праве, вансеријске таленте желе да задрже - казао је Радоичић.

Више информација о кампу могуће је пронаћи на сајту www.барцаацадемyсербиа.цом или на инстаграм и фесјбук страници фцбцампсербиа, на број телефона 062 853 9728 или на мејл фцбесцола.србија@гмаил.цом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације