Фудбалери Јавора на мукама првих дана припрема: Побегли из своје базе у Косјерић

Новости онлине

петак, 03. 07. 2020. у 12:10

Фудбалери Јавора на мукама првих дана припрема: Побегли из своје базе у Косјерић

Фудбалери Јавора фото: Интаграм/ФК Јавор

Почињемо припреме у веома специфичној ситуацији, рекао је председник клуба Драгомир Лазовић

У Ивањици ништа не иде по плану и програму ФК Јавора. Фудбалери српског суперлигаша почели су припреме на свом стадиону, али су због последица од поплава, дестодневног нестанка воде и неповољне ситуације са вирусом корона међу становништвом свог града морали да се преселе и пронађу нову базу у 70 километара удаљеном Косјерићу.


О компликованој ситуацији у којој се нашао клуб говорио је председник ФК Јавор Драгомир Лазовић.


- Почињемо припреме у веома специфичној ситуацији, из два разлога. Први разлог, знају и грађани, јесте оно што је задесило Ивањицу. Те поплаве и киша направили су сложен проблем у граду. Било је и велике штете, нема ни воде... - рекао је Лазовић за клупски сајт. -Имали смо састанак са играчима и стручним штабом и договор је да одемо на мини-припреме у Косјерић, где ћемо провести три, четири данадок се не стабилизује ситуација око воде.


Тренер Игор Бонџулић је окупио тим, а у свом саставу за наредну сезону има и појачања: Оташевић, Тричковић, Јевтић и Танко. Циљ је да се опстане у Суперлиги.


- Што се тиче амбиција у новој сезони, ја сам и на Скупштини клуба рекао да је Јавор специфичан клуб - однос и љубав према граду, традицији. Амбиције су што боље место на табели, што више бодова и добро одиграних утакмица и доста публике на стадиону, јер знамо да ће ова сезона имати јако сложен ток, због корона вируса, који је друга проблематика, не само клуба и државе, већ и светског поретка. Лига је проширена на 20 клубова, направљен је џентлменски однос Савеза према лиги и Заједнице клубова Супер и Прве лиге према клубовима. Знамо и да ће испасти шест клубова, па морамо направити јако добар тим и добро радит - додао је Лазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације