Нисмо хтели никога да понижавамо, Поледица је рекао да је то добра идеја: Спортски директор ФСС о одлуци да се фудбалерима исплати 500 евра помоћи

Тањуг

среда, 01. 07. 2020. у 16:10

Нисмо хтели никога да понижавамо, Поледица је рекао да је то добра идеја: Спортски директор ФСС о одлуци да се фудбалерима исплати 500 евра помоћи

Владимир Матијашевић фото: М. Вукадиновић

Матијашевић: Ако смо од првог човека Синдиката “Независност”, који се бори за права ових фудбалера, добили позитивно мишљење, сматрали смо да не постоји разлог да не учинимо колико можемо у овом моменту
Спортски директор Фудбалског савеза Србије (ФСС) Владимир Матијашевић издао је саопштење поводом оглашавања бивших играча преко Синдиката фудбалера "Независност".

Бивши фудбалери Јагодине, Борца из Чачка и Доњег Срема, саопштили су да је одлука ФСС да им уплати једнократну помоћ од 500 евра додатно понижење и поручили да тај новац уплате за лечење мале Софије Маркуљевић.

- Поводом саопштења бивших играча који су се огласили преко Синдиката фудбалера “Независност” осећам личну и професионалну потребу да објасним одређене ствари.

Лично сам ја, Владимир Матијашевић, некадашњи професионални фудбалер, затим и функционер у више клубова, тренутно ангажован на месту спортског директора ФС Србије, разговарао недавно са председником Синдиката “Независност” Мирком Поледицом и предочио да председник ФС Србије Славиша Kокеза има идеју да са одређеном донацијом од по 500 евра једнократно, помогне бившим играчима који имају проблема са потраживањима.

Поледица ми је рекао да је то добра идеја и имам писмену преписку са њим о томе - навео је Матијашевић у свом саопштењу.

Kако истиче, договор је био да се са идејом не излази у јавност док је не одобри Скупштина ФС Србије, што се после јучерашње седнице и догодило.

- Дакле, да будем јасан, није ФС Србије желео да било кога понижава, нити да ставља било ког играча у непријатан положај. Ако смо од господина Поледице као првог човека Синдиката “Независност”, који се бори за права ових фудбалера, добили позитивно мишљење, сматрали смо да не постоји разлог да не учинимо колико можемо у овом моменту. Нико из ФС Србије ни једног момента никог није хтео да понизи или да учини било шта што би ситуацију у којој се ти играчи налазе погоршао. Наглашавам поново да, као бивши играч коме су дуговали новац и као професионалац који дуго ради у озбиљним фудбалским срединама, врло сам свестан кроз то шта ти момци пролазе. Све је било ствар наше добре воље, а не негативне намере - закључио је Матијашевић у саопштењу објављеном на сајту ФСС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације