Фудбалери: ФСС нас понижава, уплатите новац за лечење мале Софије

Бета

01. 07. 2020. у 14:40

Фудбалери: ФСС нас понижава, уплатите новац за лечење мале Софије
Фудбалери који су штрајковали глађу саопштили су данас да су одлуком Фудбалског савеза Србије да им се додели 500 евра помоћи додатно понижени и позвали су ФСС да тај новац уплате за лечење девојчице Софије Маркуљевић

Фудбалери који су штрајковали глађу саопштили су данас да су одлуком Фудбалског савеза Србије да им се додели 500 евра помоћи додатно понижени и позвали су ФСС да тај новац уплате за лечење девојчице Софије Маркуљевић.

Скупштина ФСС јуче је усвојила предлог председника Славише Кокезе да се упути једнократна помоћ за 47 бивша играча Доњег Срема, Борца и Јагодине.

"Одлуком руководства ФССда нам додели по 500 евра помоћи осетили смо додатно понижење на које не пристајемо", наводи се у саопштењу, које је проследио Синдикат професионалних фудбалера.

"Подсетићамо јавност да је ФССсве ове године пружао клубовима логистичку подршку да не будемо исплаћени за своје поштено зарађене плате, на начин да су штитили клубове, нису их кажњавали и помагали су им у изигравању фудбалских регулатива", додаје се у саопштењу.

Фудбалери су навели и да су сви играчи су на рачун ФСС-а морали да уплате у просеку више од 500 евра (без адвокатских трошкова) да би добили званичне одлуке и да би могли да напусте клубове дужнике.

"Сада нам нуде да нам врате оно што су нам већ узели, док је у исто време страним играчима све било бесплатно", наводи се.

Они су навели и да је ФСС"све ове године прећутно помагао клубовима дужницима да и даље приходују од тренинг компензација и солидарних трансфера".

"За време нашег штрајка док смо седели на бетону, ФСС је делио спортску опрему по Србији и нико нас није питао како нам је. Поред наших тешких материјалних статуса, наше достојанство није на продају", истакли су они.

"Господо из ФСС, захваљујући вама већина наше деце је гладна али, на срећу, наша деца су здрава. Нажалост, у Србији има доста гладне и болесне деце па вас позивамо да новац који сте наменили за наше понижавање усмерите оним којима тај новац живот значи. Уплатите новац на рачун 160-6000000043054-91 за лечење наше малене суграђанке Софије Маркуљевић и опраштамо вам све ваше грехове", закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације