ИСПАО је Дебрецин после више од две деценије из прве лиге Мађарске, навијачи су по завршетку суботње утакмице са Паксом (1:1) утрчали у терен, али у разговору за "Новости" наш интернационалац и једини стрелац за домаћина на том мечу тврди да уопште није било драматичних сцена, како је представљено у делу медија.

- Видим да се свашта пише, да је било нереда и не знам шта све не, а ја из искуства могу да кажем да код нас има милион много горих ствари. Навијачи су ушли у терен у намери да узму дресове од играча, и то је све. Лука Милуновић и још један саиграч су решили да задрже дресове, па је дошло до неког мањег повлачења, али заиста није било нечега што би могло да се окарактерише као проблематично, а камоли скандалозно - прича Трујић.

Дебрецин је био практично прежаљен током паузе изазване вирусом корона, да би у последњем колу дошао у ситуацију да директно одлучује о својој судбини. За опстанак је била потребна победа која би суботњег ривала Пакс гурнула у другу лигу.

- Клуб је сменио тренера пре три-четири утакмице, а морао је то да уради доста раније. По мишљењу многих, он је главни кривац, јер је Дебрецин са осам пораза у последњих 11 утакмица дошао у ситуацију да тешко може да се извуче. Са новим тренером смо дошли у позицији да сами одлучујемо о својој судбини. Примили смо рано гол, па јурили предност. Мојим голом смо изједначили, а у последњем минуту смо погодили пречку и лопта се одбила на линију. Ни срећа нас није погледала.

Оно што је нашем интернационалцу посебно засметало је реакција домаћих фудбалера.

- За мене је ово катастрофа, "искидали" смо се, дали последњи атом снаге и нисмо успели. Са друге стране, менталитет домаћих играча ми уопште није јасан. Делују као да им је потпуно свеједно што је Дебрецин испао. То стварно не могу да разумем - зачуђено је закључио причу Трујић.

МАЛА НАДА ЗА ДЕБРЕЦИН

ЗА Дебрецин постоји још танана нада везана за проширење лиге. У том случају из лиге би испао само Капошвар, а у ранг више би прешли МТК и Вашаш.

- Уколико се то не догоди сигурно ћу напустити Дебрецин, иако имам уговор на још две године, пошто у мађарској другој лиги странци немају право играња. У сваком случају, верујем да ћу после доброг учинка у завршеној сезони пронаћи ангажман у неком другом клубу у Мађарској - верује Трујић.