РЕДОВНА годишња Скупштина Фудбалског савеза Србије одржава се данас на Копаонику. Осим неколико одлука, од финансијског извештаја и осталих процедуралних ствари, биће познат и коначан састав два најјача домаћа клупска такмичења.

Одмах после Скупштине заседаће и Извршни одбор Фудбалског савеза Србије који ће установити коначан број клубова и састав Суперлиге и Прве лиге Србије, као и систем такмичења за сезону 2020/2021. Очекује се да се усвоји и предлог да нова сезона у Суперлиги стартује 1. августа.

Предлог је да се од следеће сезоне у Суперлиги такмичи 20, а у Првој лиги 18 тимова. Иначе, пошто је Графичар најавио да одустаје од учешћа у Суперлиги, а Синђелић да иступа из Прве лиге Србије, биће занимљиво видети коначан списак учесника ова два ранга такмичења.

Један од предлога који стоји пред Скупштином ФСС је и онај од пре неколико недеља, да од следеће сезоне сваки суперлигашки клуб у стартној постави морати да има најмање по двојицу играча млађих од 21 године, па се ово тумачи као покушај да најталентованији српски фудбалери добију прилику и што брже напредују. Занимљиво је да је ово правило функционисало током прошле сезоне у Првој лиги Србији.