Ивић вратио понос Макабију: Ово су тренуци које ћу памтити вечно

Н. ИЉУКИЋ

недеља, 28. 06. 2020. у 21:11

Ивић вратио понос Макабију: Ово су тренуци које ћу памтити вечно

Владимир Ивић на прослави титуле Фото "Инстаграм" Макаби

Макаби је три кола пре краја шампионата уверљивим тријумфом над градским ривалом Хапоелом (3:0) стигао до 24. титуле шампиона. У овој сезони је Ивић водио тим на 33 меча, забележио 24 победе

ШТА све можеш са 43 године када си тренер у Израелу? Владимир Ивић је на више него убедљив начин дао одговор у другој узастопној сезони као први тренер Макабија из Тел Авива. На више него убедљив начин је одбранио титулу првака државе, у условима који нису били нимало повољни.

Макаби је три кола пре краја шампионата уверљивим тријумфом над градским ривалом Хапоелом (3:0) стигао до 24. титуле шампиона. У овој сезони је Ивић водио тим на 33 меча, забележио 24 победе, девет ремија, а у колони порази, три кола пре краја, стоји велика - нула.

- Сви смо пресрећни и урадили смо нешто што се мери са спортским подвигом, јер смо велике ривале као што су Макаби Хаифа, Бер Шева и Беитар оставили иза нас, и то у сезони у којој су сви желели да докажу да су већи и бољи од нас. Ми смо показали супротно и колективном игром и сјајном клупском политиком показали да смо заиста понос Израела - поручио је јуче, за "Новости", из Тел Авива Владимир Ивић, у чијем гласу су још били трагови великог шампионског славља.

Подсетимо, Макаби је пре две године био кажњен због кршења финансијског фер-плеја и било му је забрањено да купује играче, па се углавном ослањао на старе снаге, на клинце из своје школе и враћао је фудбалере са позајмица. Прошле сезоне је Ивић много пре краја лиге такође освојио титулу са Макабијем, и то са само једним поразом.

- Председник клуба Мичел Голхард води Макаби на перфектан начин. Пуне три године овај део Тел Авива је био без титуле, а овако велики клуб то себи не жели да дозволи. Сада смо одбранили титулу од прошле године и заиста се осећа навијачка еуфорија. Ово су тренуци у мојој каријери које ћу сигурно памтити вечно - додаје Ивић, уз подсећање да је клупу солунског ПАОК напустио са националним купом у рукама, а да је Макабију донео 23. и 24. титулу првака државе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације