Роцков: Уживали смо на путу до пехара

С.Бајић

петак, 26. 06. 2020. у 20:50

Роцков: Уживали смо на путу до пехара

Емил Роцков са пехаром Купа Србије Фото: С. Бајић

Код нас владају другарство и љубав, "хемија" нам је била најјаче оружје, каже Емил Роцков

"УЗЕО си пехар Емиле...", орило се "Карађорђем" када је голман Војводине, стари-нови капитен, унео трофеј победника Купа Србије на заједничко славље са навијачима, други пут у клупској историји. Емил Роцков (25), узданица новосадске одбране већ три сезоне и миљеник навијача, не крије да тај осећај, једноставно, не може да опише.

- Не знам ни како то да изразим, можда више као неки физички осећај, али у сваком случају, учинио ме поносним - каже Роцков. - Хвала нашим навијачима на подршци све ове године, као додатни мотив и извор самопоуздања. Најдраже ми је било што су моји родитељи присуствовали слављу, јер иначе не долазе на утакмице, и заиста сам био поносан.

Успех за анале клуба, Роцков дели на равне части свих на и око "Карађорђа" и фудбалског центра "Вујадин Бошков".

- Трофеј није само нас играча и тренера, већ припада свима у клубу, од куварица, спремачица, људи који одржавају терене... они су темељи на којима ми стојимо.

Пут до успеха у једној од најбољих сезона за досадашњих 106 година клуба, није био нимало лаган.

- Када упоредим атмосферу из 2014, пошто је на стогодишњицу клуба освојен први пехар купа, утисак је да је нашој генерацији било лакше. Тада је владала еуфорија за јубилеј. Овај пут, као да је било нормално победити сваког ривала. Навијачи су веровали у нас. Није било лагано, али уживали смо у путовању до циља. Узео сам трофеј, знам шта сам урадио.

Када сезону успеха упореди са претходном, Роцков у први план истиче "хемију", као најјаче оружје екипе, али и свих у клубу.

- Код нас владају другарство и љубав, и то заслужује трофеј. Имамо недељу дана да се одморимо, па следи окупљање са новим плановима. Видели смо да можемо, а скромне циљеве сматрам апсурдним. То није фер и није спортски, пре свега због оних који би тек требало да постану спортисти. Зато, уверен сам, подижемо летвицу - закључио је Роцков, који осим што се бави фудбалом, студира и психологију.

ДРИНЧИЋ МЕ ЗАГРЛИО И ДАО МИ ТРАКУ

НЕПОСРЕДНО пре него што је подигао пехар на "Чаиру", Роцков је поново понео капитенску траку.

- На церемонији, Никола Дринчић ме је загрлио, ставио траку на руку и рекао: "Иди, дижи пехар." Знао је шта ми то значи, знао је да сам био капитен и желео је да дете Војводине прими пехар. То је гест великог лидера, показао је зашто га поштујемо и као играча и као човека - каже Роцков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације