„Пехар нам је мотив и за Европу“: Фудбалери Војводине и даље у еуфорији после трилер тријумфа у финалу Купа

С. БАЈИЋ

четвртак, 25. 06. 2020. у 21:25

„Пехар нам је мотив и за Европу“: Фудбалери Војводине и даље у еуфорији после трилер тријумфа у финалу Купа

ЗАСЛУЖЕНО Фудбалери Војводине са пехаром Купа Србије фото: АТА Images

Поред циља, зацртаног још јесенас, када је нови председник Војислав Гајић обећао излазак на европску сцену, изабраници Ненада Лалатовића освојили су и трофеј у најмасовнијем такмичењу
КУП је наш! Фудбалери Војводине потписали су једну од најуспешнијих сезона у 106 година дугој клупској историји. Поред циља, зацртаног још јесенас, када је нови председник Војислав Гајић обећао излазак на европску сцену, освојили су и трофеј у најмасовнијем такмичењу. Други по реду. Мало је недостајало, што им је такође била жеља у финишу суперлигашког каравана, да се оките и титулом вицешампиона, али их је у томе омео неочекивани пораз у Инђији.

Ноћ са пехаром победника Купа Србије провели су у слављу у нишком хотелу, наставили уз музику са зучника у аутобусу при повратку у Нови Сад и у четвртак су, на "Карађорђу" поделили радост трофеја са навијачима.

- Много ми је драг пехар - каже Миљан Вукадиновић, стрелац водећег поготка, којем се 15. јуна родила друга ћеркица Уна. - У неколико дана, два најлепша догађаја и заиста имам разлога да се радујем и да славим. Када је Партизан изједначио, искрен да будем, све ми је потонуло. Пехар је био надохват руке и као да тих 96 минута нисмо ништа постигли. Међутим, када смо се сви загрлили и саслушали тренера, видео сам уморне саиграче који као да не могу да дишу, али су им очи сјале за понос и победу до краја. Истог секунда вратила ми се нада и скидам им капу за то.

Петар Бојић, стрелац другог гола истиче да се на слављу у Нишу није штедело, али и да су играчи били исцрпљени и уморни да су се чували за прославу са навијачима у Новом Саду.
- Леп је осећај када даш гол за 2:0, поготово у финалу - каже Бојић. - Међутим, довољно сам искусан да знам да није готово док судија не свира крај. Видели су сви шта се и како издешавало, али најбитније је да смо играли за победу и освојили пехар. Заслужили смо трофеј, два пута смо за пет дана победили Партизан, и не знам да је скоро неком пошло за руком. Славићемо, али ћемо и добро да се одморимо, јер смо у погону од 3. јула. Ускоро почињу нове припреме али о томе после славља.

ГАЈИЋ НАЈАВЉУЈЕ ЈУРИШ НА ТИТУЛУ
ПРЕДСЕДНИК Војводине Војислав Гајић поставио је прошлог лета нови модел рада и циљ пред играче, за који су многи одмахивали главом.

- Поносан сам на играче, на тренера, стручни штаб, све нас у клубу, запослене и руководство, и наравно навијаче, јер су сви заслужни за пријатељски амбијент и победничку атмосферу - каже Гајић. - Нисам изненађен освајањем трофеја. Имамо искусне фудбалере, играју целу сезону под притиском, створили су са тренером Лалатовићем сјајну хемију и све се сложило. Освојили смо треће место и победнички пехар Купа Србије, чисто као суза. Зато, у идућу сезону идемо да бранимо трофеј али и да нападнемо титулу шампиона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације