Како су се клубови широм Европе организовали да имају публику на трибинама и коме су места уступили? (ФОТО)

Новости онлине

понедељак, 22. 06. 2020. у 13:58

Како су се клубови широм Европе организовали да имају публику на трибинама и коме су места уступили? (ФОТО)

Трибина Тотенхема фото: ЕПА

Једни су простор на стадиону посветио власницима претплатних карата који су преминули од виурса корона, док су други место дали Кобију Брајанту
Фудбал без публике није ни по чијем укусу. Због поштовања здравствених мера услед пандемије вируса корона и забране навијача на трибинама током фудбалских утакмица широм Европе клубови су морали да се довијају како да направе бар угођај да играче неко гледа и бодри.

Идеје су фантастичне и труде се да инспиришу фудбалере који играју утакмице, али и гледаоце испред малих екрана јер им компијутерски стварају ефекат буке, навијачког хука, као и присуство људи на трибинама.

Већина клубова у енглеској Премијер и намчкој Бундес лиги места је попунила картонским силуетама са ликовима који имају претплатне карте. И у тој идеји има различитих примера.

Тотенхем је место на видео бину изнад трибине посветио члановима клуба са сезонским улазницама који су преминули од вируса корона. Испод екрана развијена је и шеталица на којој пише: "Не можемо да се смејемо без вас". На овај начин указали су им поштовање и захвалност за подршку коју су давали лондонском тиму током живота.


Фудбалере Манчестер ситија навијачи подржавају преко видео бимова који стоје у угловима терена. У сваком тренутку на великим телевизорима је десетак ликова који "прате меч" и с времена на време смењују се са другима.


У Данској је дозвољено да живи људи буду у публици, на предвиђеној дистанци, па су места попунили они који иначе раде на стадиону - сви обучени у жуте мајице и црне панталоне.У Турској су се исто организовали са макетама заљубљеника у фудбал, а Галатасарај је једно своје место, близу терена, доделио трагично погинулом НБА кошаркашу Кобију Брајанту и обукао га у дрес свог клуба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mile

22.06.2020. 15:29

Šta se imaju dovijati, jednostavno trebali su nazvati ljude iz Ljutice Bogdana i pitati za recept.