Милошевић о промени система: Одлука УЕФА је катастрофална за Партизан!

М. Блажић

среда, 17. 06. 2020. у 17:46

Милошевић о промени система: Одлука УЕФА је катастрофална за Партизан!

Саво Милошевић Фото: Н. Параушић

С обзиром на то да смо коначно успели да задржимо екипу на окупу, одлука да се игра само једна утакмица у квалификацијама и то да ће се домаћинство одређивати жребом је катастрофа по нас - каже Саво

УЕФА је донела одлуку по којој ће Партизан много касније започети квалификације за Лигу Европе него што се очекивало, али такво решење дефинитивно није донело осмехе на црно-белој страни Топчидерског брда. Уколико клуб из Хумске освоји Куп за шест дана у Нишу, европску премијеру ће имати 17. септембра из другог кола, у супротном га излазак на међународну сцену чека већ 27. августа, када крећу и Војводина и ТСЦ. Оно што квари све повољности у вези с датумом јесте чињеница да ће Партизан пут ка Лиги Европе крчити кроз једну утакмицу у свакој од три или четири квалификационе рунде.


Очекивано, стратег "ваљка" Саво Милошевић, најблаже речено, није срећан због одлуке да судбину пролаза и елиминације током лета решава само 90 минута фудбала.


- Откако сам дошао у клуб све горе од горег се дешава по Партизан. Сада имамо одлуку по којој ће жреб одлучивати домаћина, а даље ће ићи бољи из само једне утакмице. То никако не ваља и не одговара нам. Вероватно су људи у УЕФА тражили најбоље могуће решење, али оно је за нас катастрофално - резигниран је Милошевић.Информација која је стигла током поподнева, непосредно пре Милошевићеве конференције за медије, у потпуности је бацила у сенку предстојећа два дуела Партизана и Војводине.


- Немамо шта да кријемо, ни ја од Лалатовића, ни он од мене. Одлучиваће детаљи, а на нама је да се припремимо да ти детаљи иду на нашу страну. Онако "на прву" сам рекао да бих волео да се игра у Суботици, али ми је потпуно свеједно. Прошле године смо имали најтеже могуће финале на терену противника, па смо победили. Где год се играло, очекујем велику подршку наших навијача.


О новајлији у редовима црно-белих Франку Бањаку тек покоја реч.


- Срећан сам што смо успели да доведемо адекватну замену за Страхињу Павловића, али сада смо сконцентрисани на обавезе до краја сезоне. Биће времена за приче о Бањаку - закључио је Милошевић.


ФИНАЛЕ ОД 19.00 НА "ЧАИРУ"

ЖРЕБОМ у просторијама ФСС је одлучено да формални домаћин финалног меча Купа Србије Војводина - Партизан буду Новосађани. Утакмица ће се играти од 19.00 на стадиону "Чаир" у Нишу, а због смањеног капацитета гледалишта биће одштампано највише 12.000 улазница, по цени од 300 динара за северну и јужну, односно 500 динара за источну и западну трибину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)