Дефанзивац Олимпије 24-годишњи Маки Бањак на корак је од Партизана.

После преговора који су, са краћим прекидима, трајали практично од прошлог лета, словеначки клуб је пристао на услове које су понудили црно-бели, па ће како преноси Телеграф, трансфер бити закључен кроз неколико дана.

Словеначки клуб је прво тражио два милиона евра за дефанзивца, али му је цена пала, а и пандемија коронавируса значајно је утицала на финансијску ситуацију у Олимпији. Клуб из Хумске који је почетком прошле седмице послао званичну понуду за Бањака, на име обештећења, ће платити Олимпији 500.000 евра, плус проценте од даље продаје.

Партизан је желео Бањака и минуле зиме и преговори су били заиста озбиљни, јер је у Београд долазио, тада члан Надзорног одбора љубљанског клуба, а од пре неколико дана спортски директор – Младен Рудоња, али две стране ипак нису наше заједнички језик.

Бањак је млад играч, али прилично искусан, селектиран у академији легенде Камеруна – Самјуела Етоа, фудбалски описмењен у Барселониној Ла Масији, "каљен" у француском Нанту, шпанској Сарагоси и аустријској Адмири из које је и стигао у Олимпију лета 2018. године.

Извор: Телеграф