Завршена хуманитарна вожња бициклом од 600 километара: Фред стигао у Рио

Бета

субота, 06. 06. 2020. у 09:36

Завршена хуманитарна вожња бициклом од 600 километара: Фред стигао у Рио

Фред Фото: EPA

Његов циљ био је прикупљање донација за сиромашне породице, а компаније које су спонзорисале вожњу давале су четири комплета хране за сваки пређени километар
Бразилски фудбалер Фред завршио је хуманитарну вожњу бициклом пошто је након 600 пређених километара стигао у Рио де Жанеиро.

Фред, који је последње две године играо за Крузеиро, потписао је двогодишњи уговор са својим старим клубом Флуминенсеом и одлучио је да у Рио допутује бициклом, што је било и путовање у хуманитарне сврхе.

Фред је понедељак кренуо из места Конгонхас, 80 километара удаљеног од Бело Хоризонтеа, бициклом је прешао 600 километара и стигао је у Рио.

Носио је заштитну маску и махао дресом Флуминенсеа возећи празним улицама Рија.

Његов циљ био је прикупљање донација за сиромашне породице, а компаније које су спонзорисале вожњу давале су четири комплета хране за сваки пређени километар.

Фред (38) је каријеру почео у Атлетико Минеиру, играо је за Лион, Крузеиро и Флуминенсе, са којим је од 2009. до 2016. године освојио две шампионске титуле. Са Лионом је освојио шест трофеја, од којих три шампионске титуле.

За репрезентацију Бразила одиграо је 39 утакмица, постигао 18 голова и освојио Куп Америке (2007) и Куп Конфедерација (2013).

Са Флуминенсеом је потписао уговор до 2022. године када клуб слави 120 година постојања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације