Тончев поново изабран за председника Раничког, одмах замрзнуо функцију: Одлука о скраћењу Суперлиге нам није ишла у прилог

Бета

05. 06. 2020. у 22:47

Тончев поново изабран за председника Раничког, одмах замрзнуо функцију: Одлука о скраћењу Суперлиге нам није ишла у прилог

Ивица Тончев Фото: М. Вукадиновић

Никада више нећемо имати ситуације да већина екипа из Србије уписује три бода против Радничког када дођу до наплатне рампе Наис - истакао је Тончев
Први човек Радничког из Ниша Ивица Тончев поново је данас изабран за председника тог фудбалског клуба, али је одмах "замрзнуо" функцију због државне функције коју обавља.

Како је саопштио клуб, за вршиоца дужности изабран је Драган Марковић, који је и до сада био на тој позицији.

Функцију генералног директора Радничког и даље ће обављати Дејан Пропадало, а председник Скупштине поново ће бити Радан Илић.

У финансијском извештају, који је усвојен на Скупштини клуба, стоји да је Раднички измедју две седнице приходовао 80 милиона динара (укупни приходи 340, а расходи 260 милиона динара), чему су допринели трансфери Рандјеловића, Чумића, Панкова и Црномарковића. Клуб, како се наводи, очекује и додатне проценте од будућих трансфера Павкова и Јирке из Црвене звезде.

Како се додаје, са некадашњим председником Зораном Банковићем постигнут је споразум о поравнању, па ће му, уместо 23, бити исплаћено 10 милиона динара, у две једнаке рате.

- Раднички је транспарентим пословањем остварио озбиљан приход, а направио је и четири озбиљна транфсера која су томе допринела. Подсетићу да Раднички пре доласка овог руководства деценијама уназад није успевао да прода неког играча. Играчи које смо продали играју у својим новим тимовима, тако да ми нисмо од оних екипа које би те играче после шест месеци враћале у своје редове и представљале их као капитална појачања - рекао је Тончев.

Тончев је рекао да је руководство клуба за претходне три и по године остварило све што је обећало.

- Два пута смо играли у квалификацијама за Лигу Европе, а прошле сезоне смо били вицешампиони Србије. Раздвојили смо на табели Црвену звезду и Партизан и то са великом бодовном разликом у односу на трећепласираног - рекао је Тончев.

- Ове сезоне нам није ишла у прилог одлука да се Суперлига скрати. Имамо добар распоред у последња три кола и сматрам да би у седам кола плеј-офа имали велике шансе да се домогнемо четврте позиције. Чак бих се усудио да кажем и да нам је Европа овом одлуком ускраћена. Ипак, ми смо били у мањини када се та одлука
доносила и морали смо да је прихватимо - додао је Тончев.

Тончев је казао и да је у претходном периоду било "разних саплитања" и да су у граду постојале "одређене структуре" које ову управу нису желеле у Радничком.

- Имали смо апсурдне ситуације да се скандира против управе када смо имали најбоље резултатате у националном првенству у историји клуба. Има много оних којима одговара Раднички који је на седмом или осмом месту на табели. Тада смо генерално свима добри, а када смо други или трећи онда смо проблем, па смо били сведоци и разних злурадих кометара на наш рачун - рекао је он.

- Ја поново могу да поручим свима да Раднички више никада неће бити ничија монета за  поткусуривање и да више никада нећемо имати ситуације да већина екипа из Србије уписује три бода против Радничког када дођу до наплатне рампе Наис - истакао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације