Тренери у Бундеслиги затражили су данас ублажавање строгих прописа лиге, позивајући се на опште побољшање ситуације са корона вирусом у Немачкој.

Тренери и замене на клупи морају да се придржавају смерница за социјално дистанцирање, морају да носе заштитне маске, а фудбалери не смеју загрљајима да прослављају голове.

Немачка је, откако је сезона у Бундеслиги настављена, ублажила мере уведене због пандемије.

- Мало је тешко схватити зашто људи поново могу да пију капућино у кафићу без ношења маски, а ми директори на трибинама смо и даље присељени да држимо дистанцу и да носимо маске - рекао је спортски директор Бајер Леверкузена Руди Фелер.

Откако је сезона настављена није било ниједног позитивног случаја на ЦОВИД-19 у Бундеслиги, али тимови и даље подлежу стогим правилима.

- Супер је што можемо поново да играмо. Немачка лига (ДФЛ) је ствари урадила врло добро. Али протоколи су разрађени у марту, а сада је јун - рекао је тренер Леверкузена Петер Бош.

Тренер Падерборна Штефен Баумгарт сматра да правила морају бити ублажена и за медије.

- Имамо сниматеље који су сами и раздвојени на 30 метара и морају да носе маске. Имамо новинаре чија питања не разумемо јер носе маску док држимо дистанцу од три метра - рекао је он.