Најбоље из новог броја Типа: Плзењ у Прагу руши шампиона

Тип

субота, 06. 06. 2020. у 12:00

Најбоље из новог броја Типа: Плзењ у Прагу руши шампиона

Детаљ са меча у Бундеслиги Фото: Танјуг/Ronald Wittek/Pool via AP

У новом броју листа за кладионичаре "Тип" можете прочитати предлоге за мечеве овог викенда
У новом броју листа за кладионичаре "Тип" можете прочитати предлоге за мечеве овог викенда.

* МИЛАН РУНДИЋ, штопер Карвине, о борби за титулу у Чешкој

СЛАВИЈА – ПЛЗЕЊ 2
- С обзиром на то да је на трибинама дозвољено да буде највише 300 навијача, домаћини немају неку велику предност, а гости тај неки „притисак“, који може да се створи када је стадион пун. Ово посебно истичем због дербија кола, у којем лидер Славија дочекује Плзењ. Гости од смене Павела Врбе, односно доласка новог тренера Адријана Гуле, играју сјајно. Са њим на клупи победили су на свих седам утакмица у првенству и на једној куп утакмици. Са друге стране, Славија не блиста, а и кад побеђује некако ми то не изгледа убедљиво као у јесењем делу. Мислим да Плзењ може да се укључи у борбу за титулу, тако да типујем двојку.

* МИХАЕЛ АНИЧИЋ, бивши фудбалер Ајнтрахта

ДИЗЕЛДОРФ – ХОФЕНХАЈМ 1
- Паузу од короне ови ривали су покушали да прекрате честим међусобним дуелима. Добро се познају, па нерешени рерзултати из тог периода не морају ништа да значе пред окршај за бодове. Дизелдорф се бори за опстанак, па није искључено да искористи пријатељство.

* ДЕЈАН ДАМЈАНОВИЋ (Даегу, Јужна Кореја)

СЕУЛ – ЈЕОНБУК 2
- Сеул знатно ослабљен чека дерби са Јеонбуком. Сви печалбери, који обично у својим клубовима чине најбољи део тима, налазе се ван строја због повреда или картона зарађених на последњој утакмици. Овакав пех домаћина у многоме је посао олакшао актуелном прваку.

* СЕАД ЈАХИЋ, менаџер из Словеније

АЛУМИНИЈ – МУРА ГГ
- Голом са обе стране требало би меч да заврше Алуминиј и Мура чији тим се осуо појавом вируса короне. Четири играча су у страху од заразе тражила и долила раскид уговора, међутим и овако ослабљени гости нису за потцењивање.

* ДЕЈАН СТАНКОВИЋ, тренер у Аустрији

АЛТАХ – ТИРОЛ 1
- Тренер Тирола имао је удес неколико сати пред утакмицу са Сент Пелтеном. Морао је да остане у болници због повреда задобијених падом са мотора па екипом није имао ко руководи против Сент Пелтена – 0:5. Процене су да ће потрајати опоравак стратега најслабије екипе у лиги, чије су шансе за освајањем бода равне нули.