Мркела остаје спортски директор Звезде још три године

Танјуг

петак, 05. 06. 2020. у 16:50

Мркела остаје спортски директор Звезде још три године

Митар Мркела Фото: М. Вукадиновић

Управни одбор једногласно је прихватио предлог да Мркела буде на челу спортског сектора и то под истим условима као и пре три године

Спортски директор ФК Црвена звезда Митар Мркела остаће на тој функцији још три године.


Како се наводи на званичном сајту црвено-белих, Управни одбор једногласно је прихватио предлог да Мркела буде на челу спортског сектора и то под истим условима као и пре три године.


Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић није крио задовољство поводом продужетка уговора са спортским директором.


- Мркела је дошао пре три године године у клуб. Од тада смо освојили три шампионске титуле, играли смо групну и нокаут фазу Лиге Европе, као и две групне фазе Лиге шампиона. Није било дилеме када се разговарало о продужетку уговора са Мркелом - нагласио је Мијаиловић.


Мркела је за Звезду одиграо 208 такмичарских утакмица и постигао 46 голова (укупно 327 мечева и 99 погодака) и учествовао је у освајању четири шампионске титуле (1984, 1988, 1990. и 1991. године) и два национална купа 1985. и 1990. године.


После седам година рада као директор млађих категорија у Фудбалском савезу Србије, током који је Србија постала јуниорски првак света 2015. године и омладински првак Европе 2013. године, вратио се у Звезду 5. јуна 2017. године и промовисан је на место спортског директора Црвене звезде, заједно са тренером Владаном Милојевићем.