Тотенхем тражио од банке кредит од скоро 200 милиона евра

Новости онлине

петак, 05. 06. 2020. у 12:00

Тотенхем тражио од банке кредит од скоро 200 милиона евра

Илустрација фото: Depositphotos

Спурси су рекли да новац од овог кредита неће бити коришћен за куповину фудбалера

Енглески премијерлигаш Тотенхем позајмио је 175 милиона фунти од Банке Енглеске како би покушао да ублажи финансијски ударац који је претрпео услед недостатка прихода током пандемије вируса корона.


Тотенхем, који је последњих година потрошио већину новца за изградњу једног од најмодернијих стадиона на свету, рекао је да очекује више од 200 милиона фунти губитка до јуна 2021. године. Спурси су, наравно, осим што зарађују од продаје карата за фудбалске утакмице, остали без неких од главних нефудбалских догађаја на стадиону: утакмица најмоћније лиге америчког фудбала, као и боксерски меч светског првака Антонија Џошуа. Спурси су рекли да новац од овог кредита неће бити коришћен за куповину фудбалера.


Већ 18. марта рекао сам да је, током мојих 20 година у клубу, било пуно препрека на путу, али никада оволико високих“ написао је председник Тотенхема Данијел Леви у саопштењу за јавност. "Пандемија Ковид19 показала се најозбиљнијом препреком од свих. Сада је пресудно да сви радимо заједно - научници, технолози, влада и сектор организације догађаја - и да пронађемо сигуран начин да се гледаоци врате на спорт и забаву“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације