Тотенхем ће позајмити 220 милиона долара

Бета

04. 06. 2020. у 23:11

Тотенхем ће позајмити 220 милиона долара
Фудбалски клуб Тотенхем позајмиће 220 милиона долара од Енглеске банке како би олакшао финансијску ситуацију погоршану кризом изазваном пандемијом корона вируса

Фудбалски клуб Тотенхем позајмиће 220 милиона долара од Енглеске банке како би олакшао финансијску ситуацију погоршану кризом изазваном пандемијом корона вируса.

У Тотенхему очекују да ће до јуна 2021. године изгубити око 250 милиона долара, пошто навијачи неће моћи да присуствују утакмицама, али и јер клуб неће моћи да организује две утакмице НФЛ лиге.

Тотенхем је саопштио да позајмљени новац неће искористити за довођење играча.

"Увек смо водили клуб на самоодрживој финансијској основи. Већ сам рекао 18. маја, током мојих 20 година у клубу, било је много препрека на путу, али ниједна овако велика, пандемија корона вируса се показала као најозбиљнија од свих. Неопходно је да сада сви радимо заједно, научници, Влада и остали стручњаци, да нађемо безбедан начин да вратимо гледаоце на спортске и забавне манифестације", рекао је председник Тотенхема Данијел Леви.

Тотенхем је последње четири године играо у Лиги шампиона и то му је доносило зараду, али ове сезоне се мучи да се пласира у најскупље такмичење, пошто је тренутно осми на табели са седам бодова заостатка за Челсијем на четвртом месту, које води у Лигу шампиона.

Премијер лига наставиће се 17. јуна, а до краја сезоне остало је да се одигра још девет кола.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације