Александар Катаи је у проблему. Због непромишљених порука његове супруге Тее, о протестима у САД, српски фудбалер Галаксија из Лос Амђелеса могао би да остане без клуба јер је осуда навијача огромна.


Госпођа Катаи је на слици где неко аутомобилом креће на масу људи који протествују против полицијског убиства Афроамериканца написала: Ма, поби г***на бре што је скандализовало Американце.


Огласио се и клуб Галаксија, али и Александар Катаи, који је послао свету своје извињење.


- Објаве моје супруге, Тее Катаи, на њеним друштвеним мрежама, неприхватљиви су. Не делим такве погледе на свет и то се не толерише у мојој породици. Расизам није нешто што постоји и против чега се боре људи само у Европи и САД, већ широм света. Оштро осуђујем надмоћ, расизам и насиље против друге боје коже, животи тамнопутих су битни. Ово је грешка моје породице и преузимам потпуну одговорност. Побринућу се да моја породица и ја предузмемо све битне кораке да научимо, разумемо, слушамо и подржимо тамнопуту заједницу. Разумем и да ће бити потребно времена да заслужим опет подршку људи Лос Анђелеса. Спреман сам да уложим неопходан рад и напор да научим из ових грешака и будем бољи савезник и заступник у борби за једнакост. Жао ми је због бола који је нанет породици Лос Анђелес Галаксија и свима који се боре против расизма – написао је Александар Катаи, који је у МЛС дошао 31. децембра 2019. и још се није показао на терену.