Чувена италијанска спортска новинара, некада најомиљеније ТВ лице Европе, Симона Вентура и даље је у фудбалским причама. Њен саговорник био је бивши везни играч Клаудио Маркизио (34), а разговарали су о Јувентусовој клупи и његовој првој звезди Кристијану Роналду.


Биће занимљиво видети прве дане наставка такмичења у Серији А, видети како ће изгледати тимови. И за нас као публику која се ужелела фудбала биће забавно када првенство почне”, рекао је некадашњи играч Јувентуса, Емполија и руског Зенита.


Фудбал се већ игра у Бундеслиги и има шта да се гледа.


Гледаосам Бундеслигу. Имали су врло мало времена за припремуи тренирали су врло слабим темпом. Италијански тимови имају времена да постепено подижу ниво рада како би избегли ризик од повреда. У почетној фази морају да се дозирају играчи, а ко има шири састав има срећу да боље игра".


На Вентурино питање да ли себе види на месту тренера клуба из Торина, некадашњи репрезентативац Италије је био јасан:


Ја да будем менаџер Јувентуса? Никада. Не видим себе као тренера. Да бисте умели да држите екипу на окупу морате да имате посебне вештине.


Симона Вентура некада 2008. фото: ЕПА

Шта Маркизио очекује од Кристијана Роналда? Где су његове границе?


"Кристијано Роналдо? Године пре него што је потписао за Јуве срели смо се на терену неколико пута. Стварно сваки пут противника ували у проблем и не престаје да доказује своје фудбалско умеће. Упечатљива ми је његова жеља да остане у кондицији и на високим нивоима. Понекад, ако је и ваша жеља за доказивањем велика он ће успети да вас спречи у остваривању. Роналдо је увек на високом нивоу и заиста показује колико ради на томе да остане у самом врху, ако не и број један. Надам се да ће још дуго остати у Јувентусу. Од када је он дошао интересовање за Серију А се повећало”, рекао је Клаудио који је у клубу из свог родног града носио црно-бели дрес пуних 13 сезона.