Куп нам даје живот: У Партизану свесни значаја данашњег меча у Сурдулици

М.БЛАЖИЋ

среда, 03. 06. 2020. у 08:15

Куп нам даје живот: У Партизану свесни значаја данашњег меча у Сурдулици
Корак ближе петом куп трофеју у низу. Тако у Партизану гледају на данашњи (17.30 - Арена 1) четвртфинални дуел Купа Србије, уз дужно поштовање Радника, који је претходних година знао озбиљно да намучи црно-беле

КОРАК ближе петом куп трофеју у низу. Тако у Партизану гледају на данашњи (17.30 - Арена 1) четвртфинални дуел Купа Србије, уз дужно поштовање Радника, који је претходних година знао озбиљно да намучи црно-беле.

- Већ смо ушли у такмичарски ритам, прва утакмица је прошла безболно, с обзиром на резултат и да није било повреда. Сада долази на ред Куп, такмичење које нас највише интересује у овом моменту. Чекају нас, надам се, три тешке утакмице, укључујући и финале - истакао је стратег "ваљка" Саво Милошевић.

Претходних година масовније такмичење је представљало лек на првенствене ране клубу из Хумске, а шеф струке црно-белих на сличан начин доживљава и овогодишње борбе у Купу Србије.

- Логично се намеће да нам је Куп приоритет, с обзиром на то да у првенству немамо шансе за већи пласман, али је и битно да завршимо као други због Лиге Европе. Куп је такмичење које је претходних година давало живот Партизану као клубу и ове године је јако битно за нас. Морамо да идемо од утакмице до утакмице, до освајања Купа да одиграмо три утакмице.

Свесни су у Хумској да ће дресови морати добро да се натопе знојем за пролаз у полуфинале.

- Играмо на страни, свака утакмица коју играте ван своје куће је на свој начин компликована, сигурно нас чека мотивисан противник. Ове, условно речено, мање екипе ће тражити шансу за Европу кроз Куп и мораћемо да дамо максимум, мораћемо да урадимо много ствари добро на терену ако желимо позитиван резултат..

Уколико утакмица буде завршена нерешеним исходом, одмах ће доћи до извођења пенала, на шта су, по Милошевићевим речима, његови играчи спремни, али тај сценарио желе да избегну по сваку цену.

- Моји играчи редовно вежбају пенале без чекања утакмица у Купу, на крају сваког тренинга. Јесенас смо имали проблема у реализацији, много смо радили да бисмо поправили тај сегмент игре, у ту завршницу спадају и пенали. Не размишљам о пеналима у овом тренутку, циљ је да завршимо утакмицу пре тога.