Бивши фудбалери Јагодине на састанку код Драгана Марковића Палме

Новости онлине

уторак, 02. 06. 2020. у 15:41

Бивши фудбалери Јагодине на састанку код Драгана Марковића Палме

Драган Марковић Палма

Данас у Скупштини Града Јагодина, председник Скупштине града Драган Марковић Палма примио је бивше играче ФК Јагодина на разговор поводом неизмирених обавеза овог клуба од пре седам година

Данас у Скупштини Града Јагодина, председник Скупштине града Драган Марковић Палма примио је бивше играче ФК Јагодина на разговор поводом неизмирених обавеза овог клуба од пре седам година.

Тим поводом председник Марковић издао је следеће саопштење :

Данас су код мене на пријему били бивши фудбалери ФК Јагодина, са својим адвокатом, у вези неизмирених обавеза ФК Јагодина од пре више година. Резиме састанка је :

1. Град Јагодина није оснивач ФК Јагодина и ни по једном основу нема законске могућности за издвајање средстава за овакве намене. Играчи нису потписивали тројне уговоре са клубом и Градом већ само са клубом.

2. Град Јагодина већ годинама финансира све спортске клубове и друга удружења грађана по унапред утврђеном плану и програму. Град Јагодина је редовно и у целости измиривао све планом и програмом предвиђене обавезе према клубовима и осталим удружењима грађана, па и према ФК Јагодина.

3. Основна улога града Јагодине је да изгради инфраструктуру за све спортове па и за фудбал. Финансирао је изградњу стадиона по европским стандардима и припадајућом инфраструктуром, помоћне стадионе, рефлекторе, чиме су створени услови да се у Јагодини одигравају европске утакмице и утакмице државне репрезентације. Текуће пословање клуба није у надлежности Скупштине града Јагодина, нити град на било који начин може да утиче на то, осим да на на време пребаци предвиђена средства за текуће пословање као и свим осталим клубовима из 32 различите спортске дисциплине, од фудбала до шаха.

Ни један град у Србији не може и нема обавезу да финансира такмичење клуба који игра у Супер лиги. Ми смо направили стадион и створили услове клубу и играчима а клуб треба да живи од сопствених прихода. Играчима сам рекао да сам годину дана пре испадања из Супер лиге, као гледалац а не као члан управе, престао да гледам утакмице ФК Јагодина.

Са жаљењем могу да констатујем да је Град Јагодина погрешна адреса за реализацију захтева бивших играча ФК Јагодина.

Неко од присутних играча се пожалио да му члан породице није запослен и ја сам у том смислу понудио помоћ.

Град Јагодина нема ни законску ни моралну обавезу да измири давно настала дуговања.