Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да његова екипа мора озбиљно и концентрисано да уђе у предстојећу утакмицу четвртфинала Купа против Радника, ако жели да одбрани трофеј што је приоритет.

"Већ смо ушли у такмичарски ритам, прва утакмица је прошла безболно, с обзиром на резултат и да није било повреда. Сада долази на ред Куп, такмичење које нас највише интересује у овом моменту. Чекају нас, надам се, три тешке утакмице укључујући и финале. Неће бити лако, Куп је специфично такмичење не само код нас него и у Европи и свету. Мораћемо бити на максимуму ако желимо добар резултат, почевши од сутрашње утакмице", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана играју у среду од 17.30 у Сурдулици против Радника у четвртфиналу Купа Србије, у коме бране трофеј.

"Играмо на страни, свака утакмица коју играте ван своје куће је на свој начин компликована, сигурно нас чека мотивисан противник. Ове условно речено мање екипе ће тражити шансу за Европу кроз Куп такмичење, очекује нас мотивисан противник и мораћемо да дамо свој максимум, мораћемо да урадимо много ствари добро на терену ако желимо добар резултат", навео је Милошевић.

Тренер Партизана је рекао да екипа мора да буде концентрисана.

"Сваки противник је незгодан ако се опустите и не схватите га озбиљно. Моја екипа има додатни проблем да уколико концентрација није на највишем нивоу, можемо да имамо проблем против било кога. Када смо мотивисани и када је концентрација од првог до последњег минута на озбиљном нивоу, онда се ја не плашим никога"

Партизан ове сезоне може да се бори само за трофеј у Купу, пошто је Црвена звезда одбранила титулу. Црно-бели су други на табели, али ту позицију још нису осигурали.

"Логично се намеће да нам је Куп приоритет, с обузиром да у првенству немамо шансе за већи пласман, али је и битно да завршимо као други због Лиге Европа. Куп је такмичење које је претходних година давало живот Партизану као клубу и ове године је јако битно за нас. Морамо да идемо од утакмице до утакмице, до освајања Купа да одиграмо три утакмице", рекао је Милошевић.

Партизан је други на табели са пет бодова више од трећепласиране Војводине. Милошевић је рекао да су првенствене утакмице на неки начин провера за Куп, али да је циљ освајање другог места у Супер лиги.

"Не смемо још да архивирамо лигу јер нисмо обезбедили друго место. Наредних 10 дана је кључно за нас, мораћемо да употребимо све што имамо и ми у стручном штабу, сви играчи на терену и они који су на клупи. Сви као један да будемо уколико желимо из овог периода да изађемо живи", навео је Милошевић кроз осмех.

Он је рекао да се Куп разликује од првенства пошто у том такмичењу нема поправног, а упитан је и о притиску под којим су играчи.

"Ви тада или пролазите или испадате, нема поправног. Зато има много изненађења у Купу. Ништа у животу се не мора, само једна ствар. И ова друга која нам је наметнута", додао је Милошевић.

Упитан о саставу, он је рекао да неколицина играча има малих проблема са повредама, али да ће све бити јасније после данашњег тренинга, а уочи пута у Сурдулицу.

Уколико не буде победника у регуларном делу утакмице, одмах ће се изводити пенали, а Милошевић је упитан да ли је екипа вежбала извођење једанаестераца.

"Моји играчи редовно вежбају пенале без чекања утакмица у Купу, на крају сваког тренинга. Јесенас смо имали проблема у реализацији, много смо радили да бисмо поправили тај сегмент игре, у ту завршницу спадају и пенали. Нема потребе стављати посебан акценат на тај сегмент, ми га вежбамо свакодневно", навео је тренер црно-белих.

"Не размишљам о пеналима у овом тренутку, циљ је да завршимо утакмицу пре тога", додао је он.

Није познато где ће се играти финале Купа, а на питање где би желео да се екипе боре за трофеј, Милошевић је одговорио да није размишљао о томе али да би могло да буде у Суботици.