Блатер критикује Инфантина: Жели да претвори фудбал у велику машину за новац

Бета

02. 06. 2020. у 13:50

Блатер критикује Инфантина: Жели да претвори фудбал у велику машину за новац

Сеп Блатер фото: ЕПА

Светско клупско првенство са 24 екипе, као и СП за жене, није сварљиво, рекао је бивши председник ФИФА
Бивши председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер рекао је да председник те организације Ђани Инфантино жели да претвори фудбал у велику машину за прављење новца.Блатер је 2015. године напустио функцију у ФИФА осрамоћен скандалом у вези са финансијским малверзацијама, а на челу светске куће фудбала заменио га је Инфантино.

Блатер је преузео ФИФА 1998. године и трансформисао је Светско првенство у једно од најуноснијих спортских такмичења.

"Чини се да је Ђани Инфантино желео да утре пут ка председништву. Он жели да претвори фудбал у велику машину за новац. Он жели да све буде веће. Светско првенство са 48 екипа, пројекат Гол је преименован јер жели три пута више новца. Светско клупско првенство са 24 екипе, проширено Светско првенство за фудбалерке са 24 на 32 екипе. То није могуће, то је претешко сварити ", рекао је Блатер за швајцарску агенцију Кистон-АТС.

Он је рекао и да је Инфантино постао "мегаломан".

"Игра се собом јер је прожет собом. Постао је мегаломан. У својој ароганцији, он више не разговара председницима Фудбалских савеза него са председницима држава", навео је Блатер.

Блатер служи шестогодишњу суспензију из фудбала. Он је у априлу рекао да је невин, након што је америчко Министарство правде подигло оптужницу да су Русија и Катар дали мито у замену за гласове приликом избора за домаћина Светског првенства 2018. и 2022. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације