Аргентинац неће активирати клаузулу: Меси остаје у Барселони

Бета

понедељак, 01. 06. 2020. у 22:46

Аргентинац неће активирати клаузулу: Меси остаје у Барселони

Лионел Меси Фото: EPA

Меси је 2017. године потписао нови четворогодишњи уговор са Барселоном, у који је укључио одредбе да може бесплатно да напусти клуб на крају било које сезоне, све док обавести управу о својим намерама пре 1. јуна сваке године
Фудбалер Барселоне Лионел Меси неће напустити клуб овог лета, пошто је одлучио да не активира клаузулу у уговору која му омогућава да оде пре него што му истекне уговор, крајем следећег јуна. Меси је 2017. године потписао нови четворогодишњи уговор са Барселоном, у који је укључио одредбе да може бесплатно да напусти клуб на крају било које сезоне, све док обавести управу о својим намерама пре 1. јуна сваке године, пренео је Гол.

Спекулисало се да би Меси могао да напусти Камп Ноу, посебно после навода председника Интера Масима Моратија да би тај клуб могао да пошаље понуду за једног од најбољих фудбалера свих времена.

Аргентинац је недавно путем друштвених мрежа негирао да ће напуситити клуб, а извори блиски Месију потврдили су да 32-годишњи фудбалер жели да остане у Барселонинајмање до лета 2021. године.

Меси се пре неколико месеци јавно сукобио са појединим члановима управе клуба, због чега су шпански медији наводили да ће отићи из Барселоне.

За њега је заинтересован и Интер из Мајамија, чији је један од власника прослављени енглески фудбалер Дејвид Бекам.

Такмичење у шпанском фудбалском првенству наставиће се 11. јуна, а Барселона ће два дана касније играти на гостовању против Мајорке.

Барселона је прва на табели са два бода више од другопласираног Реал Мадрида.