Потписао за Флуминенсе и донео одлуку о којој сви причају: Фред бициклом у Рио

Бета

понедељак, 01. 06. 2020. у 21:30

Потписао за Флуминенсе и донео одлуку о којој сви причају: Фред бициклом у Рио

Фред Фото: EPA-EFE/YURI EDMUNDO

Путовање ће трајати пет дана, а Фред жели да помогне 4.000 сиромашних породица тако што ће им набавити храну и неопходне производе, али и прикупити новац
Бразилски фудбалер Фред потписао је двогодишњи уговор са Флуминенсеом, а одлучио је да у Рио де Жанеиро допутује бициклом, што ће бити и путовање у хуманитарне сврхе.

Фред је последње две године играо за Крузеиро, а у недељу је потписао уговор са својим старим клубом Флуминенсеом. Он је данас кренуо из места Конгонхас, 80 километара удаљеног од Бело Хоризонтеа и бициклом ће прећи 600 километара до Рија, у склопу "Тур д' Фред".

У пратњи екипе и свог тренера за овај подухват, Фред ће возити малим и земљаним путевима, пошто жели да избегне теретни саобраћај на главним путевима, али и окупљање навијача.

Путовање ће трајати пет дана, а Фред жели да помогне 4.000 сиромашних породица тако што ће им набавити храну и неопходне производе, али и прикупити новац.

Он је рекао да ће понудити корпу са храном за сваки пређени километар и покренуо је акцију путем интернета за донације угроженом становништву, тешко погођеном пандемијом корона вируса.

Његов циљ биће долазак у тренинг центар Флуминенсеа.

Олимпијски одбојкашки шампион из 2004. године Налберт понудио је Фреду да га прати неколико километара, иако је, како је рекао, навијач Фламенга, великог ривала Флуминенсеа.

Фред (38) је каријеру почео у Атлетико Минеиру, играо је за Лион, Крузеиро и Флуминенсе, са којим је од 2009. до 2016. године освојио две шампионске титуле. Са Лионом је освојио шест трофеја, од којих три шампионске титуле.

За репрезентацију Бразила одиграо је 39 утакмица, постигао 18 голова и освојио Куп Америке (2007) и Куп Конфедерација (2013).