ЕРОС Грезда, фудбалер Осијека, рођен пре 24 године у Србији (у Ђаковици), био је виновник тешког инцидента после меча Купа Хрватске, у којем је Ријека код куће савладала госте из Славоније резултатом 3:2, после великог преокрета, и пласирала се у финале такмичења.


Гости су до 66. минута водили са 2:0, али је домаћин, после искључења једног Осјечанина, головима у 66, 73. и 86. минуту направио велики преокрет, после којег је виђена туча на терену. Затим је, после меча, на паркингу стадиона, Грезда ударио шамар домаћем играчу Антонију Чолаку. Грезда, који игра за репрезентацију Албаније, инцидент је описао као провокацију на националној основи.


- Током целог меча су ме домаћи играчи вређали на личној и националној основи, а на то сам врло осетљив. Док сам се после меча са својим саиграчима налазио испред клупског аутобуса, поред мене је прошао и увредио ме противнички играч Чолак, који ме је константно провоцирао током утакмице, па је дошло до инцидента - објаснио је Грезда цели догађај, због којег је морала да интервенише полиција.