Фудбалски клуб Валенсија је јавно изразио изненађење поводом признања тренера Аталанте Ђанпјера Гасперинија да је на мартовску утакмицу Лиге шампиона дошао са вирусом корона. Шпански клуб, који је први у Ла лиги пријавио заразу Ковид19, огласио се саопштењем.


С обзиром на изјаве тренера Аталанте Ђанпјера Гасперинија, које су се појавиле у италијанској штампи, ФК Валенисја жели јавно да изрази изненађење чињеницом да је тренер ривалског тима, у осминифиналног Лиге шампиона, признаода је свесно, без предузимања превентивних мера, дошао на “Местаљу” са симптомима вируса Ковид19. Он је тиме изложио ризику и свој и наш тим и све људе са којима је имао контакт током боравка у Валенсији.


Утакмица је одиграна пред празним трибинама, под строгим мерама заштите како би се спречила зараза и све то јер нам је долазила екипа из подручја које је већ било захваћено вирусом корона”.


Меч Валенсија – Аталанта на “Местаљи” одигран је 10. марта, а у Италији се први званичан случај вируса корона појавио 20. фебруара.